tiistai 6. maaliskuuta 2012

Teuvo hoitoon

Kohujulkkikseksemme eduskuntaryhmästämme noussut Teuvo Hakkarainen on jaksanut olla etusivun uutisissa usein, tosin lehdistön harjoittaman melkoisen ajojahdinkin seurauksena, mutta tietysti hän itsekin on aihetta antanut.

Tavallaan malja kuohahti yli, kun täällä Helsingissäkin paljastui Teuvon kostea ravintolailta, jonka jatkoilla hän jopa hairahtui mottoripyöräjengien kokouspaikkaan. Itsekin olen tähän asti ollut siinä luulossa, että Teuvon hairahdukset rajoittuvat vain joihinkin kotiseudun viikonvaihteiden ravintolareissuihin. Onhan Teuvo uskon mies ja sikäli yleisemmikin olemme uskoneet näiden harharetkien olevan vain satunnaisia.

Nyt kuitenkin asia vakavuus ja todellinen alkoholiongelma on paljastunut. Mutta ei niin pahaa ettei jotakin hyvää. Teuvo itse on tunnustanut riippuvuutensa ja yhdessä ryhmätoverin Julma-Juha Väätäisen tuella etsinyt apua ja päässyt hyvään hoitosuhteeseen itsekin vastaavia kokeneen Juhan toimiessa hänen kumminaan ja luotettuna apurinaan. Näin on uskottava asian saavan hyvän lopputuloksen ja Teuvo voi jatkaa kansan antaman valtakirjan toteuttamista kansanedustajana.

Jopa lehdistön uutiskommentoinnissa monet ovat todenneet asian nyt hoituneen mallikkaasti. Puhemies Heinäluomakin kirjoitti blogissaan eduskunnan alkoholikäyttäytymisestä tähdentäen edustajia velvoittavan perustuslain määritelmä vakaasta ja arvokkaasta käyttäytymisestä, johon ei tietenkään kuulu alkoholin vaikutuksenalaisena esiintyminen, jota eduskunnassa on esiintynyt joissakin tapauksissa, ei kuitenkaan lainkaan siinä mitassa kuin joskus takavuosina.

Nyt on luotettava asian olevan järjestyksessä ja tämänkin illan kello 20.30 pääuutislähetyksen pääuutiseksi noussut Teuvo Hakkaraisen hoitoonohjaus ei enää nostattane uutiskyynystä, sillä julkilausumassaan Teuvo pyytää saada toipua kaikessa rauhassa ilman julkisuuden ahdisteluja.

Ei kommentteja: