maanantai 14. toukokuuta 2012

Komiat oli avajaiset

Komiat oli perussuomalaisten Satakunnan piirin ja Porin osaston yhteisen toimitilan avajaiset, mutta komiaa oli väkikin ja mikä hienointa, kaikkein komiaimpana kruunasi kaiken itse toimintatila. Huoneisto oli täysin muuttunut neljäkymmentä  vuotta palvelleesta ja jo harmaantuneesta teollisuustilasta todella edukseen. Väritys pääasiassa valoisuutta tuovaa valkoista, aina välissä perussuomalaisten ja samalla myös satakuntalaisten sinikeltaisia värisävyjä. Ja tietysti sopivasti oman puolueen logoja muita tunnuksia.

Väkeä oli runsaasti ja monenlaista. Tiedotusvälineiden edustajia oli saapunut ja  TV:n aluetoimituksesta oltiin liikkeellä jopa niin, että illan TV2:n  alueuutisissa nähtiin välähdys avajaisista. Eduskuntaryhmämme ilopilleri Kike viihtyi paikanpäällä mukavasti laulaa luikauttaen ilmoille myös koskettavan varsinaissuomalaisin voimin tehdyn isänmaallisen lähes kansanlaulun omaisen: Suomi on mun maa. Myös vasemmistoliiton nakkilalainen kansanedustaja Jari Myllykoski lauloi tervehdyksen lähes Bavorettimaiselle tyylillään.

Niin kuin ainakin hienoimmissakin tilanteissa aloitimme meille merkittävän juhlamme sinikeltaisen nauhan leikkaamisella ja pitämällä tervetuliaispuheenvuorot, niin me Satakunnan perussuomalaiset kansanedustajat Ari Jalonen ja Anssi Joutsenlahti kuin myös piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen edustaja Seppo Torisevakin raumalaisuudestaan huolimatta sulassa sovussa meidän muiden kanssa.
Kukkabuketein muistettiin suurimman kunnostustyöurakan ja vastuun kantaneet tilavastaava ja koordinaattori Reijo Lehto ja  korjauspäällikkö Kari Seppä. Kiitoksen ansaitsevat tietysti kaikki muutkin kymmenet talkootöihin osallistuneet.

Tarjoilupuolikin pelasi, sisällä riitti kahvetta piirakan ja tortun kanssa, ulkona grillattiin makkaraa. Ilmassa oli ilmapallojen lisäksi niin kuin pitääkin suuren urheilujuhlan tuntua, urheilumiehiäkin näkyi paikalla. Hyvällä mielellä jatketaan etiäpäin kohden syksyn voitollisia kunnallisvaaleja tavoitteena säillyttää Satakunta Suomen perussuomalaisimpana maakuntana kuten tähänkin asti yhdessä Pohjois-Karjalan kanssa.