sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pakko taas kommentoida gallup-tulosta

Ylen teettämässä gallupissa PerusSuomalaiset nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi tosin niukimmalla mahdollisella tavalla, 0.1% ennen demareita ja 0,2%  keskustan edellä. Mutta erittäin huomionarvoista on 2 prosenttiyksikön nousu, kun muut polkivat melkein paikoillaan.

Kannatus on todella nyt 18%, eduskuntavaaleissa 19,1%, tasollemme olemme palaamassa, välissä olleet presidentti- ja kunnallisvaalit eivät näyttäneet täyttä kuvaa. Presidenttivaalissa Sauli Niinistö oli ylivoimainen ja kuntatasolla ehdokasmäärämme jäi tuhansia pienemmäksi kuin ns. vanhoilla suurilla puolueilla, vaikka ehdokkaittemme luku nousikin yli tuhannella. Nämä näkyivät vaalituloksessa, vaikka voitollisia nekin olivat edelliskertoihin verrattuna. Kuntavaaleissakin noustiin 5,4 prosentista 12,3 prosenttiin.

Ja tämän gallupin haastattelut oli aloitettu jo joulukuun puolivälistä eikä esimerkiksi STX-telakan loistoristeilijän tilauksen valuminen Ranskaan vielä päässyt vaikuttamaan, joka ei taatusti jää jälkiään jättämättä varsinkaan johtavien hallituspuolueiden lukemiin. Ja onhan Timo Soini jo väläytellyt tästä tehtävää välikysymystä, 500 miljoonan verotulot olisi kipeästi tarvittu kotimaassamme huonojen talousnäkymien varjostaessa alkavaa uutta vuottamme.