keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Gallupit sojottavat ylöspäin

Vuoden alussa Iltalehti julkaisi perussuomalaisten kannatukseksi 18 %, tämänpäiväinen Helsingin Sanomat 18,3 %.  Molemmissa olemme toisena kokoomuksen jälkeen emmekä kaukana eduskuntavaalienkaan tuloksestamme, 19,1 %:sta. Syksyn kunnallisvaaleissa saimme 12,3 %. Kun joka paikkakunnalla käydään omat vaalinsa, emme suinkaan voi olla vahvoja koko maassa, Kankaanpäässä kyllä esimerkiksi saimme 26,9 % äänistä, jossa kasvua oli 13,3 %.

Helsingin Sanomat otsikoi gallup-tutkimuksen tuloksen: ”STX:n telakan ahdinko nostaa perussuomalaisia”. Tietysti tämä on vaikuttamassa, koska olemme ottaneet alusta lähtien lujan otteen telakkateollisuuden pelastamiseksi ja luvanneet tehdä heti eduskunnan kokoonnuttua asiasta välikysymyksen. On ollut anteeksiantamatonta, että valtiolta pyydetyn 50 miljoonan pääomalainan epäämisen myötä oltiin valmiit uhraamaan miljardin euron loistoristeilijän tilaus ja yli 20 000 henkilötyövuotta. Vertailukohtana on käytetty myönnettyjä miljardilainatakauksia Kreikalle, joita ei koskaan tulla saamaan takaisin. Tällä 50 miljoonalla olisi joka tapauksessa saatu paljon aikaan. Syystä duunarit ovat vihoissaan.

Perussuomalaisten kenttä on muutenkin eduskunnan istuntokauden seisokin aikana osoittanut toimeliaisuutta. Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen on ilmoittautunut nykyisen puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin haastajaksi eduskuntaryhmän puheenjohtajakilpaan. Turunen olikin aamu-TV:ssä Timo Soinin kanssa keskustelemassa.

EU-meppimme Sampo Terho puolestaan julkisti työryhmänsä yli 30-sivuisen talousehdotuksen, koska hän pyrkii Suomen osalta välttämään Kreikan tien. Budjettivajeemme on jo useana vuonna ollut 8 miljardin luokkaa. Meillä kaikilla on yhteinen huoli eikä velkaantumiskierrettä saa katkaistua ilman kipeitä ratkaisuja. Terhon työryhmän ehdotus ei kuitenkaan ole puolueemme virallinen kanta ja siksi emme esim. voi hyväksyä juuri ruoan ja lääkeaineiden alv:n korotuksia emmekä työttömyysturvan heikennyksiä eli Timo Soinin sanoin: ”ei työttömyysturva ole ongelma, vaan työttömyys.”