torstai 3. tammikuuta 2013

Valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka

Kaksikymmentäneljä vuotta eli kuusi täyttä kautta kansanedustajana ja vuoden päivät liikenneministerinä tarjoavat kyllä riittävän meriitin Tasavallan Presidentin myöntämälle valtiopäiväneuvoksen tittelille, joka ojennetaan helmikuussa eduskunnan taas kokoonnuttua perussuomalaisten puolueen pystyssä pitäjälle, varatuomari, nimismies Raimo Viljam Vistbackalle!

Hän tuli eduskuntaan vuoden 1987 vaaleissa, joissa itse putosin. Vistbacka oli kansanedustajana aina vuoteen 2011 asti, jolloin hän luopui vapaaehtoisesti ja minä palasin 24 vuoden erämaataipaleen jälkeen Arkadianmäelle. Välillä olin esimerkiksi Pekka Vennamon ja Raimo Vistbackan poliittisena avustajana liikenneministeriössä, jossa Raimo oli Pekan seuraajana 1.10.1989 - 28.8.1990.

Raimo on tehnyt kunnioitettavan työn, jota ilman meitä nykyistä 39:ää perussuomalaisten kansanedustajaakaan ei olisi. Kaksi kautta vuosina 1995 - 2003 hän oli ainoana kansanedustajanamme, vuonna 2003 saatiin hänelle kaksi perussuomalaista kollegaa ja vuonna 2006 tuli mukaan neljä muuta ryhmän jäsentä. Sitkeys on nyt palkittu ja Raimo on syystä edelleenkin sekä puoluehallituksessa että myös pahan päivän varalle perustetussa säätiössä.

Poliisiuralla hän on myös tehnyt pitkän päivätyön aloitettuaan 1966 poliisikokelaskoulutuksella ja toimien nuorempana konstaapelina. Vuonna 1968 hän suoritti poliisimiehistön virkatutkinnon ja siirtyi kymmeneksi vuodeksi vanhemmaksi konstaapeliksi. Ylioppilaaksi hän luki 1972, oikeustieteen kandidaatiksi 1978 siirtyen silloin apulaisnimismieheksi Hyvinkäälle ja Espooseen. Varatuomari hänestä tuli 1980, jonka jälkeen Kauhavalla syntynyt Vistbacka siirtyi takaisin Etelä-Pohjanmaalle, ensin Evijärven ja Töysän nimismieheksi ja sitten nykyiseen kotikuntaansa, Alajärven nimismieheksi 1982.

Alajärven kunnallispolitiikkaan hän on osallistunut valtuutettuna vuodesta 1988 lähtien.