maanantai 25. helmikuuta 2013

Maanantaipäivän ratoksi

Tänään pidimme Kankaanpään seudun Sotainvalidien vuosikokouksen täyden tusinan ollessa paikalla. Vuoden suuntaviivat ovat siten selvillä. Sihteerimme Sari Lehto oli laatinut toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman, alusta asti rahastonhoitajana ansiokkaasti toiminut Aino Lilja esitteli tilit ja tilintarkastajien niistä antaman lausunnon. Kunniamerkkejäkin jaettiin ansioituneille, kultainen  Olavi Raitaluomalle ja hopeinen Hellevi Mäelle, Sari Lehdolle ja Olavi Koivuniemelle.

Piirin vuosikokouksessa Toivo Lautaoja ja Oskari Kukkumäki saavat ansioristin.
Iltapäivä kului sitten suksihommissa, Kesport Jämi ja sen voitelumestarit pistivät oikeat tökötit suksien pohjiin, ja piti ostaa toiset suksetkin mahdollista suojakeliä varten, kun säätiedot keskiviikon ilmanalasta Helsingissä eduskunnan mestaruushiihdoissa ovat kahtalaista ilmaa lupaavat. Jämiltä takaisin tullessa piti poiketa kyläkauppa Wihtiksessäkin sanaa heittämässä Teuvon kanssa, kun ei perjantaina päässyt käymään kaupassa.

Illan uutisissa kuului kummia Italian vaaleista, MOT-ohjelmassa Pirkko Jalovaaran parantamiskokouksista, joita piispa Tapio Luoma oli viisaasti kommentoinut ilmeisesti A-studiossa. Aina sattuu ja tapahtuu, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Hannu Nymanin kanssa käymämme puolen tunnin keskustelu, jonka piti tulla ulos perjantai-iltana, onkin näytetty tänään sekä päivällä että illalla kanavalla 64. Muutamat ovat sen nähneet, mutta voipi tulla uusintoina muulloinkin. Keskustelimme nyky-Suomen menosta ja meiningeistä, eli melkein inflaation kokeneella yhdellä sanalla sanottuna A R V O I S T A, mikä ei suinkaan tarkoita arpoja, vaan todella ARVOJA.