keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pulssi-ohjelman haastattelussa

Keskiviikon ohjelmaan mahtui taas kaikenlaista: TV-haastattelu kristillisen kanavan ohjelmaan, täysistunnossa antoisa keskustelu hallituksen antamasta selonteosta kauppojen aukioloajan laajentamisen vaikutuksista, MTV3:n ja Porin kaupungin järjestämä TalviAreena ja vielä illalla juoksulenkki Laakson kentän lumisissa, mutta auratuissa maisemissa.

IRR-TV on suomalainen kristillinen medialähetysjärjestö, joka suuntautuu erityisesti Venäjälle, Lähi-Itään ja Aasiaan yhteistyössä eri seurakuntien kanssa. Meillä Suomessa lähetetään myös ohjelmia. Sana-lehden päätoimittaja Hannu Nyman tekee omaa Pulssi-ohjelmaa, jossa on henkilöhaastatteluja.
Keskustelimme ohjelmassa niin yhteiskuntamme arvoista kuin kristillisistä näkemyksistä ja miten ne ovat sekä samankaltaisia että toisistaan eroavia. Väkisin palattiin taas kerran ajankohtaisiksi tulleisiin kysymyksiin niin lääkärin oikeudesta kieltäytyä suorittamasta raskauden keskeytystä kuin samaa sukupuolta olevien oikeudesta solmia avioliitto.

Eduskunnassahan on näistä asioista puhuttu paljon viime päivinä. Oma kantani on kirkonkin käytännön mukaisesti, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto ja nykyisen sukupuolineutraalin liiton vahvistavan lain pitäisi olla riittävä ilman pidemmälle meneviä oikeuksia esim. lasten adoptoinnista. Ihmiselämä on arvokas ja pyhä, lääkärit jopa Hippokrateen valassa sitoutuvat edistämään terveyttä, joten vakaumuksensa mukaisesti pitäisi saada oikeus olla suorittamatta aborttia, kuten käytäntö useimmissa länsimaissa onkin.

Kristilliset arvot ja sen mukainen käyttäytyminen on yhä edelleen suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia. Rehellisyys, työn tekemisen arvostus ja toisen ihmisen - lähimmäisen - kunnioittaminen on vallitsevaa. Valitettavasti tätä perinteistä suomalaista elämänmallia ollaan monelta taholta murentamassa, vaikka kristillinen opetus tavoittaakin niin kouluissa kuin rippikouluissa laajalti lapsiamme ja nuorisoamme. Yhteistä ihmiselämää puolustavaa arvopohjaamme kannattaa vaalia. Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas, kuten jo Veikko Vennamo sen muotoili smp:n tunnuslauseeksi.