sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Maaseutukin tarvitsee elinvoimaa

Ryhmäkokouksessa oli huomisen valtuuston esillä oleva asia valokuituverkon rakentamisesta ja alkupääoman varaamisesta. Todettiin, että asiaa pitäisi markkinoida entistä paremmin, varmasti saataisiin lisääliittyjiä paremmalla tiedottamisella. Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy ajaa hanketta. Kankaanpää tarvitsee ehdottomasti laajakaistan, kun jo naapurikunnan Karvia, Honkajoki ja Siikainenkin ovat ottaneet valokuituverkon.

atti Ranta toi voimakkaaseen tyyliinsä esiin postin palvelut, kun ne ovat menneet Sale-myymälän nurkkaan. Asiasta tein eduskuntakyselynkin. Tehdään siitä ja yleensä vähän joka alan palveluiden heikentämisestä aloite, jossa tähdennetään palveluiden saatavuuden suuriarvoisuutta Kankaanpäässä, josta kuitenkin muodostuu alueensa keskus, jossa ympäristökuntien asukkaan myös asioivat ja näin palveluiden käyttäjiä kyllä löytyisi tulevaisuudessakin. Tämä monen eri toimijan toimintapisteiden siirtäminen aina vaan kauemmaksi on kovaa maaseudun alasajamista, jota ajetaan valtion tuottavuusohjelman nimissä. Pieni ihminen on aina kärsijänä.

Valokuituverkosta on oikeansuuntaista maaseudun kehittämistä, palveluverkoston näivettäminen sen sijaan päinvastaista toimintaa, jote ei pidä hyväksyä, mutta miten sille saataisiin stoppi!