maanantai 18. maaliskuuta 2013

Voimakasta innovaatiotuotantoa Eurassa

Olis mistä kirjoittaa. Illalla lähelle yhdeksää istuttiin Kankaanpään kaupunginvaltuuston kokouksessa, jossa kokouksen lopussa kerrottiin perusturvasta tilaajajohtaja Jaana Männikön ja toimitusjohtaja Esa Hakalan toimesta.Tekninen johtaja Marja Vaajasaari esitteli teknistä keskusta. Vatajankosken Sähkön toimitusjohtaja Juha Lindholm puolesstaan esitteli meidän Karvian ja Kankaanpään pitkälti omistavaa hyvin toimeentulevaa sähköyhtiötämme.

Päivällä olis ollut kaksikin kokousta, Rintamaveteraanien neuvottelukunnan palaverin jouduin jättämään väliin, kun samanaikaisesti olin puheenjohtajana Vanhustentalosäätiön kokouksessa, jossa valmisteltiin vuosikokousta myös kiinteistö-osakeyhtiöiden Sorvanmäen ja Ruokopihan osalta.

Aamupäivällä oli mielenkiintoinen kansanedustajien tapaaminen Eurassa HK Ruokatalon tehtaalla Kariniementiellä. Kävi ilmi, että Kariniemet ovat perustaneet kokouspaikkana olleen lihantuotantolaitoksen, joka nyt sitten on fuusioitunut Suomen suurimpaan liha-alan yritykseen HK Ruokataloon, johon on liittynyt myös  esim. LSO.

Kariniemi on myös kehitellyt  vieressä toimivan Biolan, jolla on markkinoita kotimaan ohella myös Kiinassa, Intiassa, Venäjällä, Kuubassa ja Haitissa. Ekologinen viherosaaminen on lähtenyt kanankakan hyödyntämisestä ja nyt on vaikka mitä tuotteita vihreämmän maailman säilyttämiseksi kuivakäymälöistä lähtien

Saimme myös kuulla Leader-hankkeiden nykytilasta. Nykyinen hankejakso loppuun tänä vuonna ja määrärahoja on jäljellä enää vähän. Uusi kausi alkaa v.2014, jolloin vasta korkeintaan syksyllä on saatavissa uusia hankerahoja.

Piristävään ja uusia innovaatioita voimakkaasti esiin tuovaan aamupäivään sisältyi myös yli maakunnallisten rajojen toimiva Satafood, joka edistää elintarviketuotantoa ja siihen liittyvää tutkimustoimintaa tavoitteena markkinoida puhdasta lähiruokaamme. Lähiruoka tosin voi olla hyvin laajakin käsite, sitähän ei loppujen lopuksi ole mitenkään määritelty.