torstai 14. maaliskuuta 2013

Haastateltavana




Perusuomalainen-lehden toimittaja Seppo Huhta teki 21 kysymystä lehden haastattelua varten:>
 
 1. Mikä sai sinut ryhtymään papiksi ?
Kouluaikana toimin jo teinikillassa, seurakuntanuorissa ja pidin poikakerhoja ja päämääränä oli päästä myös papin tehtävään, koska näin jo silloin, että niin voi parhaiten auttaa kaikki lähimmäisiä iloitsemaan yhteisestä uskostamme, joka tuo sisällön jo tähän ajalliseen elämäämme ja toivon iäisestä hyvästä osasta.
 

 2. Mikä sai Sinut liittymään aikoinaan SMP :seen ?
Veljeni Jouko valittiin Kankaanpään valtuustoon 1968, toimin hänen tukimiehenään ja tulin valituksi myös luottamuselimiin jo silloin kuten vanhainkodin johtokunnan varapuheenjohtajaksi ja koulusuunnittelutoimikunnan jäseneksi. Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas tunnuslauseemme iski suoraan tajuntaan ja on myös syvästi kristinuskon mukainen perustotuus.

 

 3. Olet ollut mukana jo Veikko Vennamon aikaiasessa toiminnassa, mikä on entiten muuttunut Vennamon ajoista Soinin aikaan ?
Veikko oli armoitettu kansanjohtaja, jota oli helppo ihailla. Silloin parhaimmillaan oli 18 kansanedustajaa 70-luvun alun kahdessakin eduskunnassa, omana aikanani saimme v.1983 vaaleissa 17 edustajaa. Mutta nyt Timon aikana pääsimme viime kerralla 39 kansanedustajaan todella pienillä resulsseilla, mutta voimakkaalla kansan kannatuksella. Ja edelleen gallupeissa liikumme samoilla lukemilla. Muutosta kansalaismielipiteessä ovat muokanneet kriisimaiden EU-tuet, kuuden puolueen vaihtoehdoton politiikka, johtavalle oppositiopuolueelle on huutavaa tarvetta, se nähtiin vaikkapa vain STX-telakan  miljardiluokan loistoristeilylaivan menettämisen johdosta.

 

 4. Kun olet hengenmies niin miten se näkynyt työssäsi kansanedustajana ?
 Ryhmässämme on helppoa toimia vakaumuksensa mukaan, kristilliset ja isänmalliset arvot ovat kunniassa puolueessamme. Jatkuvasti tulee runsaasti pyyntöjä kirkollisten toimitusten suorittamiseen ja otan kutsut mielelläni vastaan. Pyrin olemaan täysin samalla tasolla niin kanssakäymisessä edustajatoverien kuin kansalaistenkin kanssa, samoja armahdettuja syntisiä olemme kaikki.

 

5. Mikä on parasta perussuomalaisuudessa ?
Ponnistamme aidolta suomalaiselta pohjalta luodaksemme maastamme paremman asuinpaikan kaikille suomalaisille, myös kaikkein heikompiosaisille. Arvostamme työntekoa ja yrittämistä, vain siten voidaan luoda kestävää kehitystä ja luoda hyvinvointivaltiota. Lämmin ystävyyshenki, olemme veljiä ja sisaria erilaisuudestamme huolimatta. Eduskuntaryhmässämme on hämmästyttävän monipuolista osaamista, asiaan kuin asiaan löytyy asiantuntemusta. Näin pystymme tekemään valiokunnissa hyvää työtä, esittämään perusteltuja vaihtoehtoja ja tarvittaessa perusteltuja vastalauseita. Äänestäjämme ovat valinneet todella hyvät omia lahjojaan käyttävät kansanedustajat.

 

 6. Mitä tahtoisit muutta ?
Suurin pettymys uuteen eduskuntaan tultuani 26 vuoden tauon jälkeen on ollut, kun tämä eduskunta hylkäsi edellisen eduskunnan hyväksymän tasapuolisen eli demokratian ensi kertaan maamme historiassa toteuttaneen vaalilain, jossa jokainen ääniä olisi ollut samanarvoinen. Mutta nykyhallitus ei halunnut saattaa voimaan tätä oikeudenmukaisuutta. Tämän vaalilain haluaisin voimaan. Myös haluaisin suitsia yhä yleisemmäksi tullutta ahneuden henkeä: tämä ja kaikki muu minulle nyt ja heti. Jättipalkkioista entistä kovempi verotus, samoin palkkatulojen kierrätystä pääomaverotuksen kautta kierrettäessä korkeammista pääomatuloista huomattavasti suurempi proksessiivisuus verotuksessa.

 

 7. Oletko ajatellut asettautua Eurovaaliehdokkaaksi ja jos niin miksi tai miksi ei ?
Eipä ole moinen tullut kenenkään muun mieleen kuin toimittajan, joten kiitos huomaavaisuudesta, mutta meillä on todella runsaasti koko maassakin tunnettuja ehdokkaita, joiden avulla nousemme suurimmaksi puolueeksi ensi vuoden EU-vaaleissa.

 8. Mikä antaa eniten virtaa työhösi ?
Tärkeä työ kansan edustajana, jota jaksaa tehdä hyvällä mielellä ja erinomaisen fyysinen kunnon avulla.

 

 9. Entä mikä on kuluttavinta ?
 Ehkä ei ole riittävästi vapaata, kun on aina menossa, sillä olen mukana monissa eri järjestöissä, valtakunnan tasolla Israelin Ystävien hallituksessa ja Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa. Yöunet tahtovat usein jäädä lyhyiksi.

 

 10. Olet myös eduskunnan II - varapuhemies antaako se enemmän mahdollisuuksia hoitaa kansan asioita vai rajoittaako se?
 Puhemiehistö on eduskuntatyötä johtava instituutio, joten emme niinkään politikoi, mutta toisaalta olemme merkittävällä näköalapaikalla, joka myös antaa monenlaisia mahdollisuuksia.

 

 11. Olet lahjoittanut koko palkkiosi kahden työttömän työllistämiseen, on siitä tullut kiitosta vai moitetta ?
 Kateellisia on aina ja vastustajia. Ei voi muuta kuin todeta Jeesuksen sanoin häntä arvostelleille, että onko silmäsi väärä, jos minä teen hyvää.

 

12. Sinä olet mm. juossut 32 kertaa Helsinki City - maratonin, miksi ?
Yritän olla pudotuspelissä mukana mahdollisimman kauan, meitä on vielä parisenkymmentä joka kerta mukana olleita. Erinomainen tavoite kunnon ylläpitämiseksi, maratonjuoksua (42 km 195 m) ei voi harjoitella kirjeopistossa.

 

 13. Mikä on sinun missiosi eduskunnassa ?
Puolustamme vähimpiä veljiämme ja sisariamme. Eduskuntaväen kesken pyrin luomaan omalta osaltani hyvää rakentavaa ilmapiiriä!

 

14. Mitä muuttaisit eduskunnassa jos sinulla olisi siihen kaikki valta ?
 En halua yksinvaltiaaksi, joten yhteistyössä laadimme työskentelyohjeet. Nykyisin otetaan myös oppositio hyvin huomioon niin varjobudjetteineen, kyselytunneilla kuin muussakin täysistuntomenettelyssä

 

 

15. Ovatko edustajien palkkiot ja kulukorvausasiat kohdallaan ?
Tähän ei tarvitse meidän edustajien ottaa kantaa, koska niistä päättää erikseen valittu kolmen hengen palkkavaltuuskunta täysin itsenäisesti.

 

 16. Olet myös kaupunginvalttutettu Kankaanpäässä, eivätkä yhtäaikainen valttuutettuna ja kansanaedustajana oleminen vie aikaa toisiltaa vai syntyykö enemmän synergiaetuja ?
 Saan olla suurimman kankaanpääläisen valtuustoryhmän ja samalla myös suurimman perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Se on riittävä pitääkseen kosketuspinnan kuntatason asioihin, joiden tietäminen on välttämätöntä myös eduskuntatyössä, mutta en kuulu kaupunginhallitukseen, joka puolestaan sitoisi liiaksi. Aika ei yksinkertaisesti voi riittää kaikkeen.

 

 17. Aiotko asettua eduskuntavaaliehdokkaaksi v. 2015 vaaleissa
 Emme tiedä, koska seuraavat eduskuntavaalit ovat, hallituksen kehysriihi on tätä kirjoittaessani vielä edessäpäin ja sen ratkaisuista paljolti riippuu, tuleeko ennenaikaiset eduskuntavaalit esimerkiksi syksyllä. Siksi ei vielä voi vastata tähän kysymykseen. Vähintään syksyllä tietysti pitäisi olla ehdokkaana.

 

 18. Mikä on tällä hetkellä sinun tärkein projektisi politiikkona ?
Vaalilauseeni on ollut Veikko Vennamon aikanaan markkinoima: Rötösherrat kiinni. Vaikka maatamme sanotaan yhdeksi vähiten korruptoituneeksi maaksi, niin silti monenlaista hyvä veli - järjestelmää löytyy hämmästyttävässä määrin niin kunta- kuin valtakunnan tasollakin. Me perussuomalaiset emme ole mistään muusta riippuvaisia kuin yksin kansan tuesta, siksi voimme taistella tällaista mädännäisyyttä vastaan. Esimerkkeinä sairauseläkkeelle pääsy ja vakuutuslääkärien ja vakuutusoikeuden menettelyt, miljoonien säästä sairaaloihimme tuovan happigeneraattoreilla tuotetun hapen valmistamisen estävä kaasuyhtiöiden painostustoiminta sekä sisäilman pilaavien homevaurioiden aiheuttamien vaurioiden kokonaisvaltainen hoitaminen koko maassamme.

 

 19. Jos veikkaisit seuraavien vaalien tuloksen, niin kuinka korkalle Perussuomalaiset nousevat ?
Seuraavissa EU-vaaleissa suurin puolue. Kannattajamme on vain saatava vaaliuurnille, sillä EU-vaalien äänestysprosentti on ollut valitettavan alhainen. vain 40% luokkaa.
Vallituloksemme seuraavissa vaaleissa niin EU- kuin eduskuntavaaleissakin alkaa kakkosella.

 

20. Pitäisikö PS:n mennä seuraavaan hallitukseen vai pitäisikö nykyinen hallitus kaataa jo nyt ?
Ans kattoo, hajottaako sixbäck-hallitus itse itsensä. Seuraavien vaalien jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hallitusvastuu


 
21. Mikä on Suomen kannalta keskeisin, tärkein tulevaisuuden kysymys ?
 Vientiteollisuutemme kilpailukyvyn palauttaminen, ensi kerran koko 2000-luvulla on vientitaseemme muuttunut negatiiviseksi, oltuaan joinakin vuosina jopa yli 10 miljardia ylijäämäinen.