maanantai 25. maaliskuuta 2013

Välikysymystä pukkaa


Välikysymystä pukkaa, ei auta mikkään!

On puhuttu vielä tänä iltanakin TV- uutisissa, että täytyy tutkia Kyproksen mahdolliset rahanpesut, mutta jo on siitä huolimatta päätetty Brysselin yössä lykätä 200 miljoonaan Suomestakin Kyproksen pankkien tukemiseen EU:n junailemassa 10 miljardin tulkipaketissa. Missä oli Täti Tiukan puheet tältä osin!

Eduskuntaan paketti aiotaan tuoda vain suuren valiokunnan käsittelyyn, ilmeisesti vain pikkuisena läpihuutojuttuna. Mutta ei se niin voi menä, siksi heti pääsiäisen jälkeen lupaamamme tämän vuoden kolmas välikysymys Kypros-paketista on enemmän kuin kohdallaan jälleen kerran. Kyllä koko salin täytyy saada käsitellä' tällaiset rahansyytämiset aina uusille EU-kriisimaille, joiden Moolokin-kidat eivät näy täyttyvän niin kauan kuin hyväuskoiset hölmöt ovat niitä ruokkimassa.

Kaksi aikaisempaan tämän kevään välikysymystä ovat myös täyttäneet tehtävänsä erinomaisen hyvin. STX-laivatelakan saamatta jäänyt 50 miljoonan tuki siirsi miljardin loistoristeilijän tekemisen Ranskaan, mutta kaksi TUI-luokan laivatilausta hoidettiin sitten Suomeen, toinen kysely yhdessä keskustan kanssa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen katoamisesta markkinoilta poiki kehysriihessä edes jotain varsinkin pääkaupunkiseutua koettelevan vuokra-asuntojen vajeen lievittämiseksi.