maanantai 20. toukokuuta 2013

Maakuntapäivän satoa

Päivän työt ovat päättyneet, maakuntapäivä on ohi ja aamulla 6.18 taas matkustetaan junassa Parkanosta Helsinkiin, jossa on heti aamusta seminaari tärkeästä aiheesta eli Haapamäki-Parkano-Pori-rautatiestä. Tänään kävimme Aaro Holman kanssa kahdella onnittelukäynnillä 92- ja 95-vuotiaiden sotaveteraanien kodeissa, joissa he asuvat  vaimojensa hyvässä hoidossa.


Päivällä oli koolla Kankaanpään sotaveteraanien hallitus runsaslukuisesti, 19 hengen voimalla, vain pari puuttui paikalta. Iloisin uutinen oli veteraanikeräyksen onnistuminen monta tuhatta aikaisempia vuosia paremmin. Keräykseen paneuduttiin perusteellisesti ja keräyksen suorittaneita varusmiehiä neuvottiin ja rohkaistiin työssä. 5.000 euron tulos oli komea ennätys!
Tänä aamuna lähdin liikkeelle kello 7, ensin aamuvesijuoksuun ja hierontaan, välillä kävin kotona syömässä, mutta varsinaisesti palasin kotiin vasta kello 18, kun olin vielä perjantain siunausta varten vainajan kotona toimituskeskustelussa. Illalla 10 km lenkki Kuninkaanlähteen jalkaystävällisessä maastossa kolmantena päivänä peräkkäin!
Ensi maanantaina onkin sitten kevätkauden viimeinen Satakunnan kansanedustajien yhteispalaveri, joka tällä kertaa pidetään Harjavallassa. Edelliskerralla olimme vain kahden kansanedustajan voimin Honkajoella.