tiistai 28. toukokuuta 2013

Monena mies päivän mittaan

Vuorokausikin ehti jo vaihtua tiistaiksi. Jaettavat Perussuomalainen-lehdet tulivat vasta maanantaina, kolme päivää myöhässä. Vaikka ne olivat kirjapainosta lähteneet torstaina, saapuivat lehdet Porin Transpointin keskukseen vasta lauanataina, jolloin ei tietenkään ole enää mitää jakelua eteenpäin. Maanantain aikana olen sitten joka välissä hyvää uutta lehteämme jaellut 30 kerrostaloon, seuraavaan viikonloppuun jäi urakasta vielä puolet siitä eli 14 kerrostaloa. Vihtiläjärven ja Venesjärvi-Veneskoski-alueen lehdet ovat myös liikenteessä, kuten koko keskustan pientalo- ja rivitaloasutuksenkin peittojakelu. Kelpaa paljon asiaa sisältävää lehteä taas kerran levittää.

Päivään on mahtunut paljon muutakin. Aamun vesijuoksun jälkeen pikamenoa Harjavaltaan kansanedustajien kuukausikokoukseen, jossa saimme kuulla paikallisen suurteollisuuden puheenvuorot: Boliden (entinen Outokumpu) Harjavalta Oy, Norilsk Nickel Harjavalta Oy. Porin satamajohtaja Jaakko Nirhamo kertoi väylämaksujärjestelmän uudistamisesta, joka merkitsee Porin sataman joutumista maksumieheksi vähän kaikkien muiden satamien tukemiseen.

Saimme myös päteviä perusteluita Haapamäki-Pori-rautatien tarpeellisuudesta. Tampereen ratapihan läpi kulkiee kapeaa kannasta jo nyt 30 tavarajunaa hemkilöliikenteen lisäksi. Jos ratapiha vielä katetaan, kuten suunnitellaan, ei sen kautta enää voida kuljettaa esim. vaarallisia ammoniakkikuljetuksia. Kiertoraiteet ovat välttämättömät, uuden ratapohjan pakkolunastaminen tiheään asutulta seudulta on melkein mahdotonta. Haapamäki-Pori radalla on jo olemssa valmis valtion omistama ratapenkka, joka tarvitsee vain vahvistusta.

Sotainvalidien Kankaanpään seudun hallituksessa teimme myönteisen päätöksen siivoupalveluiden antamisesta kolmeksi kesäkuukaudeksi sekä lisäksi marras-joulukuuksi saatuamme rahaa piiriltä, joka puolestaan saa varoja Sotainvalidien Veljesliitolta, joka purkaa koko ajan varallisuuttaan niin, että sitä on jaettavissa viimeisellekin sotainvalidille. Sitten kun sotainvalidit loppuvat, on varatkin kulutettu loppuun.

Illalla oli vielä kirkkovaltuusto ja pienen tauon jälkeen väitöskirjan aiheesta "Nainen, pappeus ja ristiriita" tehneen teologian tohtorin Paula Närhin alustama esitelmätilaisuus salintäyteiselle yleisölle. Jo 25 vuotta pappisvirka on ollut avoinna myös naisille ja papistosta jo 40 % on naisia. Kaikilla tulee olla toimintavapaus, mutta keskinäisen yhteistyön avulla on varjeltava kirkon ykseyttä. Tämän saman ykseyden ylläpitäminen on myös kirkkoherran tehtävän yksi tärkeimmistä puolista, jota siis olisi noudatettava.

Ei kommentteja: