sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Suurimmaksi puolueeksi

Tasan vuoden päästä - jos Herra suo, kuten on aina hyvä pitää varalla - valitaan 13 meppiä Brysselin noidankitaan EU-edustajiksi. Perussuomalaisten pyrkimyksenä on näissä vaaleissa nousta suurimmaksi ja hyvät mahdollisuudet siihen onkin.

Yksi vaaliliitto saa asettaa listalle 20 ehdokasta, joten meille tulee kova kilpailu mukaan pääsijöistä. Olenkin laskeskellut, että pelkästään koko kansan tuntemia, lähes julkkisten asemassa oleviakin perussuomalaisia löytyy melkein koko listallinen.

Timo Soini on tietysti ykkösnimi, samoin nykyinen meppimme Sampo Terho on kaikkien tuntema. Eduskuntaryhmässäkin on Timon lisäksi monta yleisesti tunnettua. Jussi Halla-aho, sahuri Teuvo Hakkarainen, Kike Ritva Elomaa, juuri liikuntaneuvoksen arvon saanut Juha Väätäinen, Pertti Veltto Virtanen, ryhmänjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sekä valiokuntien puheenjohtajina toimivat Jussi Niinistö ja Pirkko Mattila. Puolueen varapuheenjohtajina toimivat Hanna Mäntylä ja Juho Eerola.

Raimo Vistabackan kiitettävän kuuden kauden kansanedustajan uran tuntevat tietävät myös, miten hän oli kaksi kautta yksin perussuomalaisten kansanedustajana pitäen näin kipinää hengissä. Viimeksi olemme saaneet riveihimme Alppilan koulusta irtisanotun opettajan Antti Korhosen, joka sai netissä tuekseen yli 200 000 henkilöä ja hänen irtisanomisensa peruttiin. Hän on myös ilmoittanut halukkuudestaan EU-ehdokkaaksi.

Jäljelle jäisi enää kuusi paikkaa, jotka sitten jaetaan alueellisesti ja varmasti myös naispaikat huomioiden. Sikäli me Satakunnassa olemme vahvoilla, kun ehdokkaanamme on opettaja, kaupunginvaltuutettu Laura Huhtasaari Porista.


Näin ehdokaslistastamme tulee olemaan todella kovatasoinen ja jo silläkin voimme haastaa muut puolueet täysin tasavertaisesti. Olen ymmärtänyt, että saamme puolueena myös etulyöntiaseman, kun alkavalla viikolla puoluehallitus nimeää virallisesti ensimmäisenä puolueena ensimmäiset ehdokkaat, seuraavat sitten kuukauden päästä Joensuun puoluekokouksessa, jonka jälkeen paikkoja onkin jäljellä vain muutama. Sanotaankin, että aikainen kana löytää jyvän!

Ei kommentteja: