keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Soppa senkun kiehuu vaan

Tänään jatkuu vakuussopan keitto. Englannin Financial Times vakuuttaa hallituksemme pitämien vakuuksien olevan täysin hyödyttömiä. Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) toteaa myös olevan mahdollista, ettei Suomi saa monimutkaisten velkajärjestelyiden mukaisia rahoja takaisin. Hän myös kehottaa ministeri Urpilaista myöntämään, ettei Kreikka ole antanut vakuuksia Suomelle.

Satakunnan Kansassa on pääkirjoitus otsikolla "Soini sohaisi arkaan kohtaan". Siinä todetaan Urpilaisella riittävän selittämistä niin Kreikka-sopimuksen salailupäätöksestä ja sen valmistelusta kuin myös vakuuksista, jotka ovatkin vain johdannaissopimuksia.

Molemmat iltapäivälehdetkin pistävät lusikkansa hyvin hämmennettyyn soppaan pilakuvillaan. Iltasanomissa Urpilainen sanoo Timolle: "Jos aiot pyrkiä EU:hun vastustamaan EU:ta, eikö olisi isänmaallisempaa tulla hallitukseen vastustamaan hallitusta." Timo seisoo korokkeella kädessään mielenosoitusblakaatti: Alas EU.

Iltalehden piirtäjä kuvaa Timoa kännykkä korvalla sanomassa: "Finnair? Voisiko siihen koneeseen maalata minut ja pari valittua sanaa? Maksoi mitä maksoi..." Kuvaan on piirretty myös ehdotuksilla varustettu Finnairin lentokone.

Ei kommentteja: