perjantai 5. heinäkuuta 2013

50. Herättäjäjuhlamatka

Tänään perjantaina alkavat omassa historiassani 50. herättäjäjuhlat, tällä kertaa Mika Myllylän kotipaikkana kuuluisaksi tulleella Haapajärvellä. Todella vuodesta 1961 olen saanut käydä näillä juhlilla, vain kaksi kertaa olen joutunut jäämään pois. Kahdesti olen myös ollut juhlien puhujanana, kun olin juhlien järjestäjän, Lapualla toimipaikkaansa pitävän Herättäjä-Yhdistyksen palveluksessa aluesihteerinä kymmenenen vuotta. Samaa tehtävää jatkaa nykyisin tunnettu gospelmusiikkimme  grand old man, Jaakka Jaska Löytty.

Matkaan lähdetään aikaisin aamusta, matkaa kertyy muutama sata kilometriä Keski-Pohjanmaalle, majoituspaikka on naapuripitäjässä Nivalassa. Pyhänä tulemme takaisin Lapuan kautta, jossa tapaamme onnettomuudessa vakavasti  loukkaantunutta vaimon veljeä Tapaniakin ja pääsemme varmaan Lapuan tuomiokirkon iltamusiikkia kuulemaan. Siellä on toisena kanttorina tuttu ikaalislainen Marko Koskinen. Tuomiokirkossa olen aikanaan 6.1. 1985 saanut pappisvihkimykseni piispa Yrjö Sariolan toimesta.

Monenlaista on näihin juhliin vuosien varrella mahtunut, paljon muistoja ja tutustumisia eri puolilla kesäistä Suomenmaata. Alkuaikoina juhlat pidettiin keskellä viikkoa, kunnes siirryttiin nykykäytäntöön viikonlopun ympärille. Juhlat ovat aina järjestävän paikkakunnan ja myös lähiympäristön voimanponnistus, tuleehan paikalle kymmeniä tuhansia kävijöitä ja kaikesta on huolehdittava, kuten juhlakentästä, liikenteestä ja ruokailuista. Useampi sata altista talkoolaista tarvitaan kaikkiin järjestelytehtäviin, varsinkin maalaispaikoissa väkeä on näihin tehtäviin aina löytynytkin riittävästi.

Tällä kertaa juhlien tunnuksena on "Sanasi annoit". Lyhyesti ja iskevästi, niin kuin on juhlien seuramenokin. Päivän mittaan pidettävät monet siioninvirsiseurat eivät kestä juuri yli tuntia, joten väliaikoja jää riittävästi ystävien tapaamiseen, ruokailuun ja lepäämiseenkin.

Ei kommentteja: