perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kesäfiiliksiä

Eilinen päivä piti sisällään kaksikin mieleen jäänyttä tapahtumaa: Noormarkun seurakunnassa vierailevien kahdenkymmenen unkarilaisen käynti Kankaanpäässä. Heillä oli johtajanaan vanha tuttava, suuri Suomen ystävä Tibor Szetlik.

Toisena päivän kohokohtana oli Krookan kesäteatterin musiikkinäytelmä Ystävän laulu, fiktiivinen kuvaelma Juha "Junnu" Vainion elämästä parinkymmenen hänen tekemänsä laulun siivittämänä. Näytelmä esitettiin Merikarvialla meren rannassa lokkien liitäessä taivaalla niin kuin esitetyssä Albatrossi-laulussakin. Junnun monet muutkin laulut sopivat meriaiheisina erinomaisesti merelliseen maisemaan tuulen tehdessä aaltoja ja tuivertaessa myös meitä viimeistä sijaa myöten katsomon täyttänyttä väkeä. Näytelmässä laulettiin "Yksinäinen saarnipuu", samoin tunnetut "Kotkan poikii ilman siipii", "Kolmatta linjaa takaisin", "Sellaista elämä on" ja siis myös "Albatrossi", yhteensä 26 biisiä. Melkoista rumputulta!

Merikarvia on nimensä mukaisesti todella merellinen paikkakunta. Varsinkin kesäelämä keskittyykin siellä paljolti juuri merelle ja sen rantamien kesäasukkaisiin ja tietysti liikkeellä oleviin turisteihin.

Kunta on julkaissut 80-sivuisen "Merikarvian matkailupalvelut 2013". Siinä kerrotaan monista tapahtumista, lomanviettomahdollisuuksista ja tietysti myös monipuolisesta talous- ja liike-elämästä. Turistille riittää paljon näkemistä ja kokemista. Erityiskohde on Ouran saaristo. Kesäteatterikin on esittänyt kuutena kesänä melkoisen suosion saavuttaneen Ouraoopperan.

Tänään aurinkoisena päivänä pääsin ensimmäistä kertaa tänä kesänä toripäiville, jossa monenmoista asiaa hoidettiinkin. Ensi torstaina onkin vuorossa oikein kahvitarjoilu, mukana ovat myös PerusNaiset. Tere tulemast, klo 10-12 välisenä aikana ainakin yritetään, että kahvi riittää. Kahvittelijoita kyllä on, sen tietää jo moninkertaisesta kokemuksestakin! Kesätorin tunnelma on aina – sään suosiessa – kokemisen arvoinen. Torikauppiaat täyttävät koko laajan torialueen ja yleisöä on tullut pitkiltäkin matkoilta Kankaanpään ympäristöstä ja juttukavereita ja fiilinkiä riittää. Kankaanpään kesätori onkin todella kuuluisa.

Ei kommentteja: