lauantai 13. heinäkuuta 2013

Emmekö eläkään palveluyhteiskunnassa

Yhden arvan hinta on 2,5 euroa, 2000 arpaa, yhteensä 5000 euroa. Valmistelimme hakupapereita Karhoismajan Vesireittien Kunnostusyhdistyksen syksyn arpajaisia varten koko aamupäivän, niin monenlaista paperia tarvitaan. Kello 13 maissa soitin poliisiviraston numeroon, johon vastattiin ilmeisesti jostain Savonmuasta. Sieltä sanottiin, ettei näissä virastoissa vastata puhelimeen kuin klo 11.30 asti, mutta että kyllä toimistoon paikanpäälle voi mennä, ne ovat auki klo 16 asti.

Kaverillani oli poliisiviraston paikallistoimiston puhelinnumero ja hän väitti, että kyllä ne siellä vastaavat, kun soittaa suoraan numeroon. Eivät muuten vastanneet. Kävin sitten toimistossa ja sain tarvittavat tiedot paperisodasta. He olivat itsekin vähän sitä mieltä, että siinä ei ole mitään järkeä, että he eivät voi koko iltapäivänä vastata puhelimeen, vaikka ovat toimistossa. Onko tämä sitä palveluyhteiskuntaa, jossa meidän pitäisi elää? Olisiko sisäministerille, joka samalla on  poliisiministeri ja on muutenkin näinä päivinä ollut uutisten kärjessä, joskin vähemmän mukavassa mielessä, tehtävää ja aihetta puuttua palvelun toimimattomuuteen.

Päivän kommentissa Rauman kd:n kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi vaatii puolueeseensa uusia kasvoja johtopaikoille vanhojen kasvojen käytyä liian kuluneiksi. Sauli itse taitaisi sopia hyvinkin johtotehtäviin!

Päivällä oli sitten kirkkokaste, Anniina Marja saatettiin kasteen armoliitossa Vapahtajamme yhteyteen. Me olemme usein kasteemme liiton rikkojia, mutta Vapahtajan taholta liitto pitää ja saamme aina palata tähän armon ja anteeksiantamuksen ilmapiiriin elämämme loppuun asti.

Ei kommentteja: