perjantai 12. heinäkuuta 2013

Oikeaa kesätorin tuntua

Tarjosimme tänään Kankaanpään aurinkoisen toripäivän kunniaksi neljällesadalle kävijälle kahvia ja pullaa. Kahvitusaika oli vain pari tuntia, joten väkeä riitti jonoksi asti. Vaikka kaikki mahdolliset termarit ja keittimet olivat käytössä, kahvikin loppui ennen määräajan täyttymistä. Hyvä kun ei laitettu lehti-ilmoitukseen pidempää aikaa, useampien pettymykseksi. Mukana oli myös perussuomalaisia naisia. Helena ja Reijo Ojennus toivat pullaa Parkanosta ja me kankaanpääläiset keitimme kahvia isoilla pannuilla. Niiden vaatima keittoaika oli niin pitkä, ettei toista pannullista voinut määräajan sisällä ajatellakaan.

Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja kansa oli tyytyväistä. Omaa luottamushenkilöväkeäkin oli kiitettävästi paikalla, seitsemän valtuutettua yhdestätoista, mutta kymmenestä varavaltuutetusta taisi vain yksi eli Myllymäen Charles käydä kahvilla. Muitakin luottamusmiehiämme ja -naisiamme näkyi paikanpäällä.

Saimme myös kymmeniä kansalaisaloitteen allekirjoittajia ruotsinkielen saattamiseksi valinnaiseksi oppiaineeksi kaikissa kouluasteissa. Koossa on jo yli 35.000 nimeä, joten vaadittava vähimmäismäärä, 50.000 kannattajaa löytyy syksyyn mennessä. Asia saadaan kansalaisaloitteen pohjalta syyskaudella eduskuntakäsittelyyn todennäköisesti kolmantena aloitteena. Ensimmäinen, turkistarhauksen kieltämisestä tehty aloite tyrmättiin selvin numeroin jo kevätkaudella. Homolakialoite tullee toisena ja tämä ruotsinkielen valinnaisuus järjestyksessään siis kolmantena.

Vipinää torilla kyllä riitti ja monen kanssa ehdin vaihtaa kuulumisia sekä jakaa Perussuomalainen-lehteäkin ulkopaikkakuntalaisille, Kankaanpäässähän jaamme melko kattavasti jokaista numeroa, tätäkin uusinta puoluekokouksesta kertovaa on jaettu joka kotiin. Rötösherrat kiinni -tikkuaskillakin oli kysyntää, samoin karkeilla ja naisten hankkimilla tiskiräteillä.

Joukossa oli tunnettujakin kansalaisia. Voi jopa sanoa, että aivan kansakunnan kaapin päältä, nimiä nyt mainitsematta. Kankaanpään kesätori kyllä vetää runsaasti väkeä kauempaakin, kunhan sää sallii ja tänä kesänä meitä oikeastaan on jopa hellitty loistavilla ilmoilla.

Vatajankosken Sähkön kokouksessa illalla todettiin, että mainion kesän ansiosta vuoden kiintiöt turvetta on saatu jo nostettua, mutta lisää saa nostaa täydellä höyryllä. Silloin ei jouduta samaan tilanteeseen kuin menneenä talvena, kun sateisen kesän johdosta turvetta ei ollut riittämiin ja jouduttiin turvautumaan jopa tuontienergiaan ja saastuttavaan kivihiileen.
Loistojytky kaiken kaikkiaan oli tämä kesätoritempaus!
 

Ei kommentteja: