sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Puoluegallup piilotettiin euroaluetutkimukseen

Iltalehti on teettänyt yli 3000 hengen mielipidetiedustelun suosituimmasta pääministeristä ja samalla myös puoluekannatusmittauksen, josta missän muussa mediassa ei ole hiiskuttu sanaakaan. Olisiko nyt hiljaista kuin huopatossutehtaalla siitä syystä, että kahden johtavan hallituspuolueen yhteisesti mitattu galluptulos on yli 10 prosenttiyksikköä pienempi kuin kahden oppostiopuolueen. Kokoomus ja demarit saavat yhteensä 32,6 %, keskusta + perussuomalaiset yhteensä 43,7 %.

Neljän suurimman puolueen suuruusjärjestys: keskusta 23,6 %, perussuomalaiset 20,1 %, kokoomus 17,1 %, demarit 15,5 %. Onko tää sitä korutonta kertomaa, jonka myös hallituksen on pakko ottaa vastaan?


Pääministerisuosikkina Sipilä peittosi Kataisen luvuin 33 % ja 31 %. Timo Soini puolestaa löi Urpilaisen ja sai 21 % kannatuksen. Urpilainen sai vain 15 % kannatuksen ja hänen omankin puolueensa joukoista vain 56 %, kun muut puheenjohtajat saivat omiltaan vähintään 75 %.

Tässä  Iltalehden mielipidetiedustelussa varsinainen pääaihe oli euroalue, jonka hajoamiseen viiden vuoden sisällä uskoo 58 %, perussuomalaisista peräti 81 %. Perussuomalaiset tietysti ovat muutenkin EU-kriittisimpiä ja 44 % eroaisi koko unionista, kun varauksetta EU:sta eroaisi 18 %, mutta lisäksi 53 % kannattaa jäsenyyttä varauksin. Yhteisvaluutta eurosta eroaisi 14 %, varautumista eroon 37 % ja pysymistä eurossa 49 % eli enää eivät puoletkaan ole varauksettomia euron puolustajia.

Ei kommentteja: