tiistai 9. heinäkuuta 2013

KERRAN NÄINKIN PÄIN

Kankaanpään seudun sotainvalidien kesäteatteriretki Kankaanpään Veneskoskelle tehtiin suotuisan sään vallitessa, aurinkoa ja lämmintä riitti lähes 600-henkiselle yleisölle, joka nautti Kankaanpään Nuorisoseuran  harrastelijanäyttelijöiden esittämästä komediasta "Miestä vailla".

Yhdentoista näyttelijän ja kahden soittajan voimin näytelmä tarjosi taattua kesäteatteria ja tietysti jo nimenkin perusteella romantiikkaa. EU:ta ja sen direktiivejä laitettiin näytelmässä halvalla. Täytyy vain ihailla ja nostaa hattua, että jo lähes 130 vuotta vanha yhdistys on elinvoimainen ja talkooväkeä löytyy, näyttelijöiden lisäksi ainakin toinen mokoma järjestelytehtäviin.

Kerran kävi niinkin päin, että sotainvalidien matkaan ilmaantui enemmän lähtijöitä kuin ilmottautuneita. Hyvä tietysti niin päin, ettei ole peruutuksia, ne ovat aina ikäviä. Koivurinteestä tuli mukaan useampia kuin oli tiedossa, mutta olihan siellä yleinen kutsu voimassa.

Menimme Äpätinkylän ja Keitaanrannan tietä Veneskoskelle, koska sen tien varresta oli kolme tulijaa. Mukaan tuli kaksi sotainvalidiakin, ensi kuussa 90 vuotta täyttävä Oskari Kukkumäki ja Oskaria pari vuotta vanhempi Matti Ylitalo. Matkassa oli kaksi muutakin yli 90-vuotiasta veteraania sekä kaksi ensi vuonna saman pyöreän luvun täyttävää.

Veteraanimme ovat iäkästä väkeä, joten on hienoa, että vielä jaksavat liikkua ja ovat keskellämme kunniakansalaisina, nytkin oli etupenkki varattu heille.

Ei kommentteja: