tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kesälläkin kokoustetaan

Kuuden järven muodostaman kunnostusyhdistyksen, Karhoismajan vesireittien viimeinen projekti Kaveri III on ollut ELY-keskuksen hyväksymänä ksutannuksiltaan 139 570 euroa, joten jotain olemme saaneet aikaankin kaikkien kolmen eri vaiheen aikana. Jatkorahoitusta ei ole näkyvissä, kun seuraavana hankkeena olisi järvien vedenpinnan vakiinnuttaminen. Varsinkin Majajärven vedenpinta vaihtelee kevään tulvavesien ja kuivan kesän tason välillä tuntuvasti. Siksi juuri kesäajan veden korkeutta tulisi voida nostaa ruohottumisen ja leväkasvuston rajoittamiseksi. Niittämistä tulee myös jatkaa rehevöitymisen pitämiseksi kurissa.

Pidimme tänään yhdistyksen vuosikokouksen, viime viikolla oli hallituksen kokous. Puheenjohtajanamme on viime vuoden toiminut ansiokkaasti professori Asko Riitahuhta ja projektipäällikkönä on ahkeroinut Jorma Järvensivu. Jokaiselta kuudelta järveltä, Valkeajärvi, Suutari, Majajärvi, Pikku Hapua ja Iso Hapuanjärvi sekä Äpätinjärvi on edustajansa hallituksessa, samoin kahdella Kankaanpään ja Karhoismajan osakaskunnalla ja myös Karhoismajan kalastuseuralla.

Jäseniä on yli 200 ja jäsenmaksu 10 euroa. Lähiaikojen rahankeräykset keskittyvät jäsenmaksuihin sekä elokuusta alkaviin arpajaisiin, joihin on taas saatu hyvin palkintoja paikkakunnan liikelaitoksilta. 2000 arvan myynnissä on kova homma. Jos pelkästään jäsenet niitä ostaisivat, täytyisi jokaisen ostaa kymmenen arpaa, mutta myyntialuetta oli ainakin vielä kaksi vuotta sitten koko Kankaanpään kihlakunnan alue. Liekö nyt sitten vielä laajempi alue kyseessä.

Ei kommentteja: