keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Keskiviikkopäivä Suomi-Areenalla

Aivan kuin olisi päässyt irti arjesta eikä oikein tiedä edes viikonpäivää kun joka päivä pyörin Porin Suomi-Areenalla aamusta iltaan. Toisaalta tämä alkaa käymään työstä, aikamoista melskettä siellä on. Onneksi säät ovat suosineet, tänäänkin aurinko helotti ja tuulenvire viilensi sopivasti. Ihmisetkin olivat hyväntuulisia auringon hemmottelemina. Loppuviikolle onkin jo sitten lupailtu sateita tänne läntiseen Suomeenkin. Saas nähä!

Perussuomalaisten kojulla oli tunnelmaa. Puolueiden tilat oli kävelykadulla ahdettu todella lähekkäin, joten tungosta syntyi. Tulitikkuaskini tekivät kauppansa lämpimän kädenpuristuksen kera. Paikalla kävi Anton-pojan isäkin ja ihmetteli, kun hän joutuu jo lähes kymmenenteen oikeuskäsittelyyn. Hän on ne aina voittanut, mutta joutuu itse maksamaan oikeudenkäyntikulut, kun vastapuolen Venäjän kulut korvaa Suomen valtio. Eikö loputtomille oikeudenkäynneille ole mitään sulkua?

Päivän mittaan Suomi-Areenalle ilmaantuivat loputkin puhemiehet, pääsin jopa Katri Kujanpään ottamaan kuvaan Puhemies Eeron kanssa. Puhemiehiä ja pääsihteeri Tiitistä oli kutsuttu kolmeenkin paikkaan: kaupungintalolle lounaalle, PAMin etkoille ja kaupungin vastaanotolle Taidemuseolle. Aamu alkoi Suomalaisella Klubilla aamiaisbrunssilla, jonka paneelikeskustelussa olivat molemmat sosiaali- ja terveysministeriön ministerit Paula Risikko ja Susanna Huovinen sekä ylijohtaja Päivi Laajala ja SOTE:n pääsihteeri Vertti Kiukas.

Torilavalla olin vartin haastattelussa, Suomi-Areenan pihalla (Antinkatu 2) kuuntelin sosiaaliministerien, professori Erkki Vauramon  ja mm. veteraaniurheilija Pertti Ahomäen keskustelua vanhenemisesta sekä Raatihuoneen puistossa keskustelua "Kuolevatko lehdet, pimeneekö ruutu - media murroksessa". Sanan säilää heiluttivat mediamaailman vaikuttajat ja ministeri Pia Viitanen. Molemmissa keskusteluissa heräsi paljon uusia virikkeitä: miten hoidamme jatkuvasti kasvavaa määrää ikääntyviä eli meitä itseämme tulevina vuosia ja mikä on esim. paperilehdistön asema tulevaisuudessa.

Ei kommentteja: