maanantai 22. heinäkuuta 2013

On säitä pidellyt ja muutakin

Kesäsää on tärkeä. Säätiedotuksissa luvattiin lämpenevää, siksi lähdin kylälle eli torin maisemiin t-paidalla, mutta ulkona oli paremminkin kylmä kuin lämmin, kun kova tuuli puhalteli. Koko loppuviikoksi on tulossa hellesää, olin vaan päivää liian aikaisessa helteen toivossa.

Illalla vielä lenkille lähtiessä oli puuskittain melkein myrskytuulta, taivas synkässä pilvessä, koko ajan sai pelätä sateen alkamista. Puolivälissä lenkkiä pisartelikin, mutta ei vaan saanut sadetta aikaiseksi. Lenkille lähtö sateessa on hankalaa, ei se sitten enää niinkään haittaa, jos lenkillä ollessa tulee sadetta, kun on jo lämmennyt ja päässyt juoksun makuun.

Loppuviikon sää on sikälikin tärkeää, kun olen Kankaanpään torstaitorilla ehkä vasta neljättä kertaa koko vuonna. Perjantaina on hautauksia ja oman suorittamani siunaustilaisuuden toimituskeskustelussa sovittiin kukkien lasku haudalle. Perjantai-iltana on myös satoja osallistujia keräävä Honkahölkkä, johon myös otan osaa. Lauantaina pidetään varsinaiset Honkajoen markkinat, jossa olemme perussuomalaisten teltalla. Paikalla ovat myös kansanedustaja Ari Jalonen ja tuleva meppiehdokas Laura Huhtasaari. Perusnaisten kahvit tarjoavat Helena ja Reijo Ojennus.

Tänään oli viimeinen päivä ilmottautua Veteraanien SM-yleisurheilukilpailuihin Kajaaniin ja suoritin ilmottautumiseni. Luin myös viime vuosisadan alussa Kajaanissa kirkkoherrana toimineen herännäispapin Johannes Väyrysen kirjoitusta Jeesuksen sanojen johdosta Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi." Väyrynen kirjoittaa Jumalan koulussa olemisesta, miten kiusaaja yrittää meitä langettaa ja kyllä senkaltaisia ajatuksia vilahtelee päänupissa, niin nytkin lenkillä ollessa, mutta niille ei saa antaa valtaa. Aivan niin kuin Lutherkin sanoi, että en voi estää lintuja lentämästä pääni yli, mutta voi estää niitä rakentamasta pesää pääni päälle!

Muuten TV-uutisissa puhuttiin kansalaisten ylettömästä roskaamisesta ja näytettiin musiikkifestivaalien jälkeistä roskaantumista. Miksiköhän esimerkiksi kymmeniätuhansia ihmisiä  keräävillä Herättäjä-juhlilla ei näy roskan roskaa. Aiemmin siellä kulki viimeksi Kangasalan kirkkoherrana toiminun Heikki "inssi" Nurmiranta  rippikoululaistensa kanssa ns. roskajoukkona huolehtien roskien keräämisestä, mutta Inssin jo kuoltua vuosia sitten ei senkään jälkeen ole roskia näkynyt. Olisiko sittenkin jotain hyvääkin kristikansa  oppinut.

Ei kommentteja: