perjantai 23. elokuuta 2013

Sulle valan vannomme...

Kansanedustajien istuntojen keskeytysaika eli toisin sanoen ymmärrettynä loma-aika ei välttämättä ole toimetonta. Niinpä ei tälläkään lomalla näytä tulevan päivää ilman kokoustamista tai tehtäviä. Tänäänkin kutsu käy Niinisalon varuskuntaan valatilaisuuteen, illalla kotiimme tulee toivottavasti mahdollisimman moni valtuutettu ja luottamushenkilö keskustelemaan kaupungin taloussuunnitelmista perussuomalaisten ryhmäkokoukseen.

Huomenissa olen aamun siunaustilaisuuden jälkeen hyvän ystävän 70-vuotispäiväseuroissa puhujana Kauhajoen seurakuntakeskuksessa. Siksi en pääse perussuomalaisten yleisötilaisuuteen Kokemäelle, jonne tulee itse Timo Soinikin.

Ensi viikolla olen maanantaina ensin suurlähettiläiden kokouksessa ja sitten tiistai ja keskiviikko perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoustaa Jyväskylässä. Muut ryhmäthän ovat jo näyttäneet pitäneen kokouksensa. Kokoomus ja keskusta olivat koolla Mikkelissä. Puheenjohtajat esiintyivät jopa yhteisessä keskustelussa vähän sopuilemassa ja Katainen pyysi apua jo oppositiopuolueiltakin. Tähän asti hän ei ole ottanut oppositiota mukaan esim.juuri näihin suuriin kuntaraja- ja soteuudistuksiin.

Valatilaisuudet ovat aina suurta juhlaa. Sen tekevät juhlallisuudet, mutta myös runsaslukuinenyleisö, jota aina on tuhatmäärin. Jo Niinisaloon mennessä autojonot olivat pitkät, mutta joustavasti sotilaspoliisien johdolla päästtin parkkipaikoille. Paikalla oli neljä veteraania, yksi Parkanosta ja kolme Kankaanpäästä. Valakaavan lukijana oli sotaveteraani Sakari Peurala. Joukkojen ohimarssin vastaaottajina toimivat Tykistöprikaatin komentaja Pertti Lahtinen, valakaavan lukija sekä eduskunnan 2. varapuhemies. Korokkeella seisoen siinä otimme vastaan juuri tykkimiehiksi ylennetyt joukot ja myös moottoriosaston, ehkä viimeistä kertaa Satakunnan sotilassoittokunnan ja hevosvetoisen tykkivaljakon. Sääkin oli mitä suosiollisin.

Ei kommentteja: