keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Eduskunnan liikuntapäivän avaus

Hyvät Eduskunnan perinteisen Liikuntapäivän osanottajat.

Vietämme liikuntapäiväämme hyvin monipuolisella ohjelmalla periaatteella: jokaiselle jotakin.
Kaikki ymmärrämme liikkumisen tärkeyden elämisemme laadulle ja jaksamiselle joskus niin stressaavassakin työssämme. Runsaalla osanotolla liikuntapäiväämme annamme myös hyvän esimerkin kansalaisille, hyvästä kunnostaan huolehtiminen on ensiarvoista jokaiselle.

Meillä nykyisen eduskunnan väellä on varmasti vielä paljon parantamisen varaa liikuntapäiväämme osallistumisessa. Nykyisen kuntoiluhuoneemme seinällä on mainos eduskunnan urheilukisoista Stadionilla 7.10.1945. Ohjelmassa oli monipuolisia kilpailuja esim 4x50 metrin viesti eduskunnan SKDL:n naisten ja pappien joukkueiden välillä. Tilaisuuteen myytiin jopa pääsylippuja ja tulot lahjoitettiin invalideille. Avauksen suoritti puhemies K.A.Fagerholm ja edustajat kisailivat Suomi-veryttelupuvuissa. Vielä 50-60 -luvuilla eduskunnan hiihtopäivään saattoi osallistua yli puolet edustajista, nykyisin olemme kaukana tästä aktiivisuudesta.

Keskiviikkona eduskunnassa puhuttiin pääministerin ilmoituksesta yhteiskuntamme rakennepolitiikan muutoksista. Terveyden ylläpitämiseksi, työkyvyn säilyttämiseksi ja sairauskulujen vähentämiseksi parasta rakenneuudistusta on saada liikunta kansan tavaksi. Korkealle kansan kunto! Samoin myös meidän kansanedustajien ja virkailijoittemme osalta.

Hyvää liikuntapäivää meille kaikille!

Ei kommentteja: