perjantai 6. syyskuuta 2013

Liikuntapäivä eduskunnassa

Eduskunnan kolmas liikuntapäivä saatiin viettää hienossa kesäsäässä, ja näitä kesäpäiviä onkin koko kesänä riittänyt yllinkyllin.

Köydenvedossa jatkettiin samaan tahtiin kuin kahdella edelliselläkin kerralla, oppositio oli jopa häkellyttävän ylivoimainen. Alun alkaen hallitus oli jopa luovuttamassa, kun kilpailijoita ei oikein ollut paikalla aamuvarhaisella. Köydenvedolla näet aloitetaan aina koko liikuntapäivän vietto. Lopulta kuitenkin hallituspuolueistakin saatiin muutama vetäjä, jotka sitten opposition voimin vedettiin köydellä liikkumaan. Ja kahdesti. Sitten vedettiin vielä ylimääräinen kisa oppositiopuolueiden välisesti, koska molemmista puolueista oli runsaasti innokkaita köydenvetäjiä. Ja tietysti perussuomalaiset voitti 2-0. Eipä ihme, että puhemies Heinäluomakin kommentoi myöhemmin, että hallituksen ainoa mahdollisuus saada voitto on ottaa perussuomalaiset hallitukseen. Saas nähdä runsaan puolentoista vuoden päästä!

Oli meillä maastojuoksukilpailukin. Tällä kertaa onnnistuttiin sikäli paremmin kuin vuosi sitten, että nyt reitti oli hyvin merkitty ja kaikki juoksimme samaa reittiä ja saimme vielä ajankin. Viime vuonna kaikki juoksivat eri reittiä ja tuloksia ei siksi saatu koskaan. Mukana oli kaksi nais- ja neljä mieskansanedustajaa, joten hyviä sijoituksia saimme kansanedustajienkin sarjoissa. Kaikenkaikkiaan juoksjoita oli viisitoista. 6 km matkan juoksi 4  kansanedustajaa parhaana Kari Uotila, toisena 2.varapuhemies aikani 28.37, komantane naistensarjan voittaja Anni Sinnemäki 28.45 ja neljäntenä juoksuharrastuksen aloittanut Kaj Turunen. 3 km matkan kansanedustajista juoksivat Eeva-Maria Maijala ja Ari Torniainen. Tikanheitossakin pääsin kansanedustajista kolmanneksi 20, Viitasaaren sahamiehen Teuvo Hakkaraisen voittaessa 30.

Ei kommentteja: