lauantai 7. syyskuuta 2013

Pääministeri hyväntuulisena

Vietimme pääministeri Jyrki Kataisen tervetulopuheen sanojen mukaisesti samalla kertaa vuosien 2011, 2012 ja 2013 kesäjuhlaa, kun oppositiopuolueet lopultakin kolmannella yrittämällä pääsivät vierailemaan pääministerin asunnolla aurinkoisessa Kesärannassa. Niinpä pääministeri totesikin meren rannalla, huvilan terassilla puhuessaan, että opposition takaa loistaa aurinko. Ja kaipa hän vähän haikaili erilaisen hallituskokoonpanonkin perään sanoesaan näkevänsä edessään isänmaallisia ihmisiä. Voiko tämän hienommin ottaa vastaan vieraitaan.

Talon tarjoilut olivat myös samaa luokkaa. Aivan suussa sulavaa. Ruoka otettiin puulautasille, pohjassa luki tekijäfirman nimi. Yritys on Nilsiästä, pääministerin kotikunnan Siilinjärven naapurista. Juomiakin riitti niitä haluaville. Myöskään kahvipöydän antimissa ei ollut valittamista.

Myös hallituksen ministerit olivat vähiin päihin mukana ja monen ministerin kanssa voitiin jutella. Me opposition edustajat olimme myös toistemme kanssa pöytäseurueina vaihtaen kuulumisia yli puoluerajojen. Tunnelmassa ei todellakaan ollut moittimista. Väkisinkin taisimme me muutkin päämisnisterin lisäksi olla hyvällä tuulella.

 Politiikan teko on sitten asia erikseen!

Ei kommentteja: