sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kaikenmaailman autoilua

Itsehän me olemme mielestämme aina kaikkein parhaita ja täydellisiä autoilijoita ja vain muut tekevät virheitä. Kuitenkin taas kerran tein havaintoja kanssa-autoilijasta, kun tänään ajelin Jämijärvellä, vaikken enää joulumaailmassa käynytkään.

Hämärä tulee jo aikaisin, kello 16 on jo ihan pimeää. Jakelin vielä viimeiset Perussuomalaiset ennen ensi perjantaina tulevaa joulunumeroa.

Kun ajoin Niinisalosta kotiin päin toisen auton perässä lentokentän suoran risteykseen, näin ihmeekseni kumman vilkutuksen. Auton suuntavilkku oli oikealle Parkanoon päin, mutta ryhmittyi ja kääntyi kuitenkin vasemmalle Kankaanpään suuntaan. Seurasin autoa Honkajoentien - Porintien liikenneympyrään, mutta siinä sama auto kääntyi heti Honkajoen suuntaan ja vilkkukin oli nyt oikeaan suuntaan eli oikealle. Pohdiskelin, että olisko autossa ollut vain oikealle kääntymistä näyttävä vilkku kunnossa. Olisi muuten kaupunkiliikenteessä tosi vaarallista risteyksessä vilkuttaa eri suuntaan kuin minne kääntyy!

Muutenkin, kun Kankaanpäässä on useampiakin liikenneympyröitä, niissä ajaminen sääntöjen mukaan ei  ole kaikille kirkastunut. Aika harva muistaa vilkuttaa merkiksi poistumisestaan ympyrästä. Merkki helpottaisi muita  autoilijoita ja tekisi liikenteenkin sujuvammmaksi. Oppia ikä kaikki!

Ei kommentteja: