torstai 6. helmikuuta 2014

Kovan viikon loppupuolella

Joskus puhutaan kovan päivän illasta, mutta nyt täytyy sanoa: Kovan viikon loppupuolella. Melkoista haipakkaa siis on menty maanantaista alkaen. Heti aamulla valittiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajisto; Jari Lindström, Maria Lohela ja Kaj Turunen. Päivän täysistunnossa oli vuorossa  nimenhuudon mukainen lippuäänestys puhemiehistä. Noudatin myös kansliapäällikkö kenraali Arto Rädyn kutsua Turvallisuuskomitean vuosipäivävastaanotolle Säätytalolle.

Tiistain Valtiopäivien avajaispäivästä jo kerroinkin seikkaperäisemmin.

Keskiviikkona aamupäivällä olin 367 muun ilmottautuneen mukana Kunnallisalan Kehittämissäätiön seminaarissa "Median murros Ihmisessä, Suomessa ja maailmalla". Ennen puhemiesneuvostoa ja valtiopäivien avauskeskustelua olimme puhemiehistönä pääsihteerin kanssa onnittelemassa 50 vuotta täyttänyttä ministeri Anna-Maja Henrikssonia.

Pääministerin ja oppositiopuolueiden ryhmänjohtajien väittelyssä uusi ryhmyrimme selvisi mukiinmenevästi omalla karjalaisella myhäileväisyydellään. Kävimme vielä Pieni Roopertinkatu 14:ssä tutustumassa Apteekkiliiton uudistuneisiin tiloihin avajaisten merkeissä. Tuttua aluetta, kun opiskeluaikana asuin Heränneiden ylioppilaskodissa samalla kadulla, Pikku Roba 10:ssä.

Ja tänään torstaina sitten. Kuntosalilla käynnin jälkeen puolustuksellisen parlamentaarisen selvitysryhmän seminaarissa, "Puolustuksen haasteet 2020". Paikalla eduskunnan auditoriossa oli vähintään viistoista kenraaliakin, ei kuitenkaan ensimmäistä syntyperäistä kankaanpääläistä kenraalia Markku Myllykangasta. Kansanedustajamme Pentti Kettunen tarjosi ennen ryhmäkokousta kakkukahvit kunniamerkkinsä ansiosta.

Satakuntavaltuuskunnan 20-vuotisjuhlaseminaarissa Kansallismuseossa oli myös nimekkäitä alustajia. Rautaruukin toimitusjohtaja, syntyperäinen eurajokinen Sakari Tamminen uskoi Ruukin fuusioinnin turvaavan toiminnan kiristyneillä markkinoilla myös täällä kotimaassa paremmin kuin yksin toimien. Tämä oli iloista kuultavaa, koska juuri meillä Kankaanpäässä on Satakunnan ainoa Ruukin toimipiste. Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsti Varhila kertoi SoTe-uudistuksen näkymistä. Satakunnan keskussairaala onkin maamme toiseksi suurin.

Kyselytunnin jälkeen olin myös tunnin ja kaksikymmentäviisi minuuttia puikossa johtaen istuntoa, joka päättyi klo 19.15. Esillä oli järjestyksessään toinen kansalaisaloite, "Järkeä tekijänoikeuslakiin", joka sai melkoisen tyrmäävän vastaanoton, vaikka ko. laki kyllä kaipaa parantamista ja sitä ollaankin työstämässä parhaillaan Paavo Arhinmäen ministeriössä.

Kyllä huomenna perjantaina jo mielellään lähtee käväisemään kotipuolessa.

Ei kommentteja: