perjantai 7. helmikuuta 2014

Tekstejä kristilliseltä pohjalta

Viestini la 8.2. Jyväskylässä järjestettävälle raamattumarssille:
 
Hei

Kiitos viestistäsi, asia on ollut mielessä, mutta eduskunnan aloitusviikko ollut hektinen, ajattelin kuitenkin tänään lähettää jotain, joten kiitos!

Kiitos kutsustanne Jyväskylän raamattumarssiin "Suomi Jeesukselle". Jeesus itse opetti meitä niin monesti itseämme korostavia ja itsestämme kovinkin suuria ajattelevia, että suurin Jumalan valtakunnassa on lasten kaltainen ja joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi ei pääse sinne sisälle. Siksi saamme olla aina itsessämme pienellä paikalla ja Mestarissamme Jeesuksessa kuninkaan kansalaisia ja saamme opetella rukousta: Milloin opin lapsen lailla lähestymään Isääni, pyytämään, mit´ olen vailla, valittamaan hätääni, niin kuin lapsi katsomaan Isän puoleen itkien, hältä kaikki toivomaan? Toivon oppivani sen. Ja näin saamme veisata riemuisasti: Kiitos suuren Kuninkaan, joka siunaa kirkkoaan lahjoin lukemattomin, erilaisin antimin. Tässä valtakunnassa ovat heikot vahvoja, sairas terveen parantaa, saaja auttaa  antajaa. Siunattua Jeesus-marssia, vaikka säätiedotuksen mukaan tulee ankara ilma, mutta siinäkin Taivaallinen Isämme näyttää voimaansa!

Anssi Joutsenlahti eduskunnan toinen varapuhemies, rovasti
 
 
 
Sain toisenkin sähköpostiviestin, johon vastasin ja kuva otettiin täysistuntosalin ulkopuolella oven edessä:
 
Hei eduskunnan pappiskansanedustajat!
 
Olen tekemässä ensi viikon Kotimaa-lehteen juttua tasa-arvoisen avioliittolain lähetekeskustelusta eduskunnassa. Haluaisin esittää teille pari haastattelukysymystä. Voitte vastata sähköpostilla tai sopia puhelinhaastatteluajan. Toivoisin vastauksia mahdollisimman pian. Lämmin kiitos jo etukäteen! Kuvaajamme Matti Karppinen tavoittelee teitä myös kuvattavaksi lehteen.
Kysymykset:

1. Aiotko äänestää tasa-arvoisen avioliittolain puolesta vai vastaan? Millä perusteella?

2. Millainen tuntuma sinulla on: Meneekö tämä laki läpi eduskunnassa vai ei?
    Meneekö läpi nyt vai joskus tulevaisuudessa vai ei ollenkaan?

3. Miten koet tämän asian vaikuttavan kansanedustajien poliittiseen uraan? Tuleeko se, mitä edustaja tästä asiasta päättää, vaikuttamaan äänestäjien käyttäytymiseen seuraavissa vaaleissa? Pitääkö edustajan äänestää omantuntonsa mukaan vai sillä perusteella, mitä arvelee äänestäjiensä toivovan?
Emilia Karhu
 
 
 
Hei
 
1. Jopa koko puolueemme perussuomalaisten  linja on yksiselitteisen selkeä, nykyinen sukupuolineutraalin suhteen laillistaminen riittää. Ei tarvita mitään lisää. Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.
 
2. Kansalaisaloite menee lakivaliokuntaan, jossa kannat ovat melkein tasoissa, uskoisin siellä perinteisen avioliittonäkemyksen voittavan nipin napin. Näin ollen se ei palaa valiokunnasta täysistuntoon päätettäväksi, jossa sillä voisi olla mahdollisuus läpimenoon.
 
3. Tietysti äänestetään omantunnon mukaan ja olen kirkon hyväksymän virallisella kannalla. Ei yksityinen äänestys vaikuta äänestäjien käyttäytymiseen, vaikka nimenomaan tässä kysymyksessä uskon olevani samalla kannalla kuin valtaosa oman vaalipiirini Satakunnan ihmisistä.
 
Terv. Anssi Joutsenlahti eduskunnan II varapuhemies
 
 
 

Ei kommentteja: