perjantai 4. huhtikuuta 2014

Peruspomolle riitti huomiota

Iltalehti antoi lähes kolme ensimmäistä aukeamaa pääkirjoitusta myöten ja kansikuvan eilen julkaistulle Timo Soinin kirjoittamalle Peruspomo-kirjalle. Myös Iltasanomat käytti kansikuvan ja näyttävästi muutakin tilaa asialle, siinä samalla myös Timolle ja koko puolueelle. Aikamoinen mainosisku sopivasti myös näin EU-vaalien lähtörytäköissä, vaikka Timokin korostaa, ettei tämä ollut mikään vaalikirja, koska hän ei ole edes ehdokkaana.

Timo oli myös illan päävieraana Pressiklubissa ja hyvin oli sinne toimittajat valittu paikalle: Pekka Ervasti ja  Leena Sharma, molemmat myös perussuomalaisista kirjoittaneita. Sharmalta on juuri hiljan ilmestynyt pelkästään perussuomalaisia käsittelevä, hyvän vastaanoton saanut kirja.

Mediassa on kerrankin ollut näkyvyyttä, kun jokainen itseään kunnioittava lehtikin on kirjoittanut Timon kirjasta. Päivän Maaseudun Tulevaisuudessakin oli arvostelu kirjasta. Ylen tekemässä, eilen julkaistussa gallupissakin oli perussuomalaisille 0,9 % nousua eli lukema 17,8 %.

Päivä oli muutenkin melkoinen, kun saimme jättää ensimmäisenä allekirjoittajana perhepolitiikkaa ja lapsilisien alentamista käsittelevän välikysymyksen. Allekirjoittajina olivat kaikki perussuomalaisten sekä keskustapuolueen ja vasenryhmän kansanedustajat. Ensimmäisenä allekirjoituksensa tehneenä Hanna Mäntylä luki välikysymystekstin täysistunnossa, josta asia lähettiin hallitukselle. Vastaus onkin luvattu antaa jo ensi torstaina heti kyselytunnin jälkeen, koska seuraava pääsiäisalusviikko on rauhoitettu eduskuntatyöltä. Tänään virallisesti oppositioon siirtynyt vasemmistoliitto ei nähnyt viisaaksi liittyä välikysymystentekijöiden joukkoon. Pohditaanko siellä edelleen, ollako vai eikä olla ja missä?

Illalla vietimme Kankaanpään Perussuomalaisten vuosikokouksen tosi räiskyvässä tunnelmassa, puhetta ja tarjottavaa riitti. Piirin johtokaksikkokin, Toroskan pariskunta oli paikkalla katsomassa kankaanpääläistä perussuomalaista toimintaa, josta ei vauhtia puutu. Näin mennään eteenpäin; viime vuoden aikana on tilaisuuksia riittänyt eikä kuluvakaan vuosi toiminnan osalta jää ainakaan vähäisemmäksi, kun EU-vaaliehdokkaitammekin liikkuu turuillamme ja toreillamme melkomoisesti!

Ei kommentteja: