tiistai 13. toukokuuta 2014

Tiistaita

Kun linja-autobiilin päätepysäkiltä nousin NARINKKATORILLE, ensimmäinen vastaantulija oli Fred Sormo. Niin ajauduinkin Perussuomalaisten teltalle, jossa sain jutella tovin ihmisten kanssa. Mukavasti riitti kahvinjuojia ja jutustelijoita.Yksikin sanoi tähän asti aina äänestäneesä demareita, mutta kiitti, nyt riitti, kun kohtelivat näin Juttaa. Ja aika monta kertaa hän on jo ehtinyt äänensä antaa, kun valitteli kahdeksankymppisenä ajokortin uusimisen vaikeita kiemuroita muistikokeineen sun muineen.

Eduskunnassa oli sitten heti aluksi Pertti Salolainen kalasääski-aiheisen valokuvanäyttelyn avajaisjuhlallisuudet. Perttihän on tunnettu luontokuvaaja. Joka jouluksi hän julkaisee tulevan vuoden seinäkalenterin, jossa joka kuukausi on hänen ottamasa kuva.

Vielä ennen illan puolueiden puheenjohtajien keskustelua oli Kansallisoopperan Alminsalissa Maanpuolustuskurssiyhdistyksen järjestämänä puhumassa Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves. Hän vierailee myös huomenaamulla eduskunnassa.

Tentti oli demarien uuden puheenjohtajan Antti Rinteen esiintyminen tällä tasolla, muut puheenjohtajat ovat jo kokeneempaa kaartia. Olisikohan Jutta Urpilainen pärjäillyt Rinnettä paremmin. Timo Soini totesi hallituksen olevan nyt rampa ankka, kun pääministeri ottaa hatkat, toisen johtavan hallituspuolueen puheenjohtajan ja samalla valtiovarainministerin vaihtaa oma puolue ja vasemmistoliitto lähti itse lipettiin.

Ei kommentteja: