maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pääministeri vaihtuu - vaihtuuko mikään muu

Politiikan kiemurat käyvät kokeilla kierroksilla. Kokoomus - ehkä monen yllätykseksikin - valitsi puheenjohtajakseen Alexander Stubbin. Hänen johdollaan viisi hallituspuoluetta nyt käyvät minihallitusneuvoitteluita, kun tänään Jyrki Katainen kävi Kultarannassa jättämässä oman hallituksensa eropyynnön presidentille. Muodollisuutena eduskunnassa kaikkien puolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat olivat neuvottelussa mukana, mutta nykyisten oppositiopuolueiden edustajat saivat poistu lyhyen näennäiskäynnin jälkeen.

Me kansanedustajat istumme tällä juhannusviikolla vain tiistaina ja keskiviikkona, jolloin pääsemme viettämään juhannusta. Juhannuksen jälkeen maanantaina äänestämme pääministeristä ja keskiviikkona hallitusohjelmasta ja sitten alkaa kesäloma ja uusi hallitus aloittaa toimensa - toivottavasti maamme ja kansamme parhaaksi.

Timo Soini sanoa sutkautti osuvasti tapansa mukaan marssiessaan hallituspalaveristä puhemiehen edustustilasta, että näyttävät taas neuvotteluissa kaikki hallituspuolueet saavan sitä, mitä kukaan ei halua!

Ei kommentteja: