tiistai 24. kesäkuuta 2014

Viimeistä puhepäivää verstaalla

Tänään ryhmäkokouksessa lauloimme nimipäivälaulun niin Juha Väätäiselle, Juho Eerolalle kuin Jukka Jusulalle.


Johdin puhetta klo 19-21, puheenvuoroja riitti vielä senkin jälkeen aina kello 22.30 asti, yhteensä puheita pidettiin 154 kertaa kahdeksan ja puolen tunnin aikana.  Kansanedustajista keskustalla niitä oli 36, perussuomalaisilla 29,  kokoomuksella ja demareilla kummallakin 24, vihreillä ja vasemmistoliitolla samoin kummallakin 9, ruotsalaisella kansanpuolueella ja vasenryhmällä 4, kd 3 ja m11 2.  Uudet ministerit olivat äänessä 12 kertaa. Epäluottamuslauseita tälle tänään nimetylle Stubbin hallitukselle tuli neljä.


Perussuomalaisten puolesta Timo Soini esitti, että hallitus ei esitä ohjelmassaan riittäviä toimia Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi ja talouskasvun vauhdittamiseksi, minkä vuoksi se ei nauti eduskunnan luottamusta.


MM-jalkapallossa nähtiin jännittävä ja hieno matsi, kun Uruguay voitti Italian ja selvisi lohkostaan jatkoon Costa Rican kanssa, Italian jäädessä nuolemaan nappiaan.


Juhannuspyhinä tuli ylivoimaisesti vähemmän hukkumisia kuin koko 25-tilastointivuoden aikana, vain yksi hukkui saunarantaansa Eurajoen Kuivalahdella. Ehkä tähän vaikutti eniten kylmä sää, mutta ei kai meidän perussuomalaisten kansanedustajien vetoomuskaan juhannuksen juhlimisesta rauhallisesti ainakaan haitaksi ollut


Tänään sain tiedon uudesta facebook-ystävästä Helsingissä, jonka kanssa Kankaanpäässä on oltu nuorena seurakuntanuorissa, hänkin on perussuomalaisten kannattaja ja yrittänyt liittyä jäseneksikin, muttei ole tainnut vielä onnistua siinä hommassa. Mutta vielä ehtii!

Ei kommentteja: