lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kesän lämpöennätys

Mekin lähdettiin jo ennen puolta päivää Honkajoen markkinoilta, koko ajan tuli melkein autojono vastaan Kankaanpään suunnasta. Varmaan oli niin, etteivät ihmiset jaksaneet olla kauaa markkinoilla, joten kansa vaihtui nopeaa ja siksi tuntui, ettei väkeä ollut niin paljoa kuin edellisinä vuosia. Eikä ihme, tänään  mitattiin taas kesän lämpöennätys 31,5 astetta.


Lähdinkin vasta klo 21.30 lenkille, kun vähän jo viilenee iltaa kohti ja hyvin vielä näki puolentoista tunnin lenkin Kuninkaanlähteen maisemissa ja uimavesikin oli kuin kermaa lämmintä.
Olen siinä onnellisessa asemassa, että asumme omakotitalossa, jossa rinteeseen sijoittuneena ja kaksi kerrosta ja alakerta osaksi maan alla ja työhuone ikkunoineen maan päällä on riittävän viileä näillä kuumillakin ilimoilla. Kerrostaloasukkaalla ei tällaista etu välttämättä ole, varsinkin jos asunto on auringonpuolella. Ajattelen myös laitosasukkaita, joiden pieneen huoneeseen paistaa tämä ennätysaurinko.


Miksei muuten tätä ehtymätöntä energialähdettä enempää hyödynnetä. Ydinenergialaitokset ja muut öljyntuottajat ja kivihiilikaivosten omistajat ovat onnistuneet vuosikymmeniksi torppaamaan aurinkoenergian käytön kehittämisen. Nykyiset aurinkopaneelit ovat vasta lasten leikkiä ja alkusoittoa uudelle kestävälle kehitykselle. Insinöörit totiseen toimeen pelastamaan ihmiskunnan tulevaa energiatarvetta.

Ei kommentteja: