keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kaupungin poistettava irtaimisto huutokaupattava

KANKAANPÄÄN KAUPUNGINVALTUUSTOLLEVALTUUSTOALOITE 22.9.2014


Koulujen, päiväkotien, virastojen ym. toimitilojen muutoissa tai toiminnan loppuessa jää kaupungille irtaimistoa, jota kaupunki ei enää tarvitse, mutta joka voi olla käyttökelpoista ja kierrätyskelpoista.
Varsinkin kouluihin liittyy jokaisella kansalaisella muistoja ja tunteita, ja irtaimistossa voi olla henkilökohtaisiksi aarteiksi sopivia esineitä.
...
Viimeaikainen kouluirtaimistojen hävittämistapa on herättänyt kaupunkilaisissa hämmennystä. On vältettävä tilanteita, joissa virkamies myy kaupungin omaisuutta toiselle virkamiehelle tai lähipiirilleen.


Helppous houkuttaa, mutta se ei ole oikeudenmukaista. On myös erotettava selvästi, mikä on irtainta ja mikä on kiinteistön rakennetta, ellei kyseessä ole purettavaksi sovittu rakennus.


Esitämme että kaupunki päivittää ohjeet kaupungin irtaimiston hävittämisestä niin, että käyttökelpoisettavarat hävitetään huutokaupalla. Silloin on jokaisella kaupunkilaisella tasapuolinen mahdollisuus hankkia näitä esineitä, ja toisaalta kaupunki saa näistä tulot.


Kankaanpään Perussuomalaiset valtuustoryhmä

 Vihreät valtuustoryhmä


Tämä aloite tehtiin, koska kahden lakkautetun koulun Narvin ja Hapuan irtaimisto ja osittain jopa kiinteistöön kuuluvaa myytiin pilkkahintaan työtekijöille.


Vastaus Facebookille: Meillä onkin tämä tavaroiden poisto mennyt överiksi, kun yksi ainoa henkilö on sitä suorittanut eikä ihan ole ollut tehtäviensä tasolla.

Ei kommentteja: