keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Päivänkulkua


Kansanedustajan päivä kulusta on usein kysytty ja ihmetelty, teemmekö me oikeastaan mitään.
Niinpä voin kertoa eilisestä tulopäivästä eduskuntaan, tännehän tullaan aina tiistaina ja maakuntaan takaisin lähdetään kovalla kiiruulla perjantaisin.
Tiistaiaamuna piti kiirehtiä 50 km omalla autolla Parkanoon kello 8.23 lähtevään junaa. Ylös oli noustava noin 6.30 ja autolla startattava vähintään tuntia sen jälkeen. Yö oli toinen pakkasyö peräjälkeen ja näin syksy lämpimän kauden jälkeen on näyttänyt kyntensä, junaa asemalaiturilla odotellessa junan ollessa vähän myöhässä oli palelua kylmässä tuulessa. Helsingissä juna oli puolisen tuntia myöhässä kello 11, aiheuttiko sitä osaltaan JHL:n lakko Palmian yhtiöittämisestä, mene ja tiedä.
Ennen 13 alkanutta eduskunnan kirjaston peruskorjattujen tilojen virallisia avajaisia oli niin´ikään juuri avatuissa vesper- eli maanalaisissa tiloissa kuntosalilla ja peseytymässä sinne rakennetussa saunassa. Aluksi jopa vahingossa olin naistenpuolen pukuhuoneessa, liekö näkö jo niin heikko, etten erottanut miehen ja naisen kuvaa, joilla pukuhuoneet on merkitty.


Puoli tuntia ennen 14 alkavaa istuntoa aina tiistaisin pidetään puhemiesneuvosto, jossa nytkin oli painavaa asiaa niin eduskunnan tulevasta käyttäytymisestä hallitus-oppositioaseman tultua kiivan kaavan vihreiden lähtiessä hallituksesta voimasuhteiden ollessa nyt 101-98. Lisäksi puhutti Fennovoiman ja TVO:n 4. ydinvoimalan lupamenettelyt.
Istunnossa kello 14-21.20 puhuttiin keskustan ja vasemmistoliiton jättämän välikysymyksen pohjalta kansalaistemme eriarvoistumisesta ja pienituloisten heikkenevästä toimeentulosta, itse johdin puhetta kello 17-18.30 ja 20.30-21.20.


Välillä olikin mielenkiintoinen tilaisuus Tuomiokirkonkryptassa.


Itävallan ja Unkarin suurlähettiläät järjestivät maailmansodan 100-vuotismuistokonsertin muistellen myös mennyttä Itävalta-Unkarin suuruutta. Esitettävät kappaleet olivat maiden suurten mestarien teoksia, Unkarista Zoltan Kodaly ja Bela Bartok, Itävallasta Gustav Mahler ja Alban Berg. Myös esiintyjät pianisti ja jousisoittajat olivat näistä maista ja myös Suomesta. Nimet REka Szilvay, Christoph Berner, Marko Ylönen, Hajnalka Standi ja Pekka Pulakka. Maiden musiikin historiasta kertoi Ville Komppa.

Ei kommentteja: