keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ei voi kuin ihmetellä

Parast´aikaa eduskunnassa ajetaan perinteisen iät ja ajat miehen ja naisen välisen avioliiton sisään uusi kansalaisaloitteen mukainen sisältö eli avioliiton solmimisen edellytyksenä ei enää olisi, että puolisot ovat mies ja nainen, vaan avioliittoon voivat mennä ketkä tahansa kaksi luonnollista henkilöä, eli siis myös kaksi miestä keskenään tai kaksi naista keskenään.


Itsestäni tämä on täysin käsittämätöntä, koska luonnon järjestystä emme kuitenkaan pysty muuttamaan eli mies- tai naisparit eivät saa luonnollista tietä lapsia ja kuitenkin lakiuudistusta tehdään juuri lasten adoption helpottamiseksi. Onhan jo nyt kaikki lain suomat etuudet ja turvat sisältävä rekisteröity parisuhdelaki, mutta siinä ei ole adoptio-oikeutta.


Lain muuttajat puhuvat suurella äänellä lasten edusta, mutta kyllä perinteinen käsitys siitä, että lapsella pitää olla äiti ja isä, takaa kuitenkin lapselle oikean ja turvallisen perhemallin omankin elämänsä rakentamista varten.


Uudistajat puhuvat tasa-arvosta, ihmisoikeudesta, yhdenvertaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta, mutta vaikka meillä kaikilla ihmisillä on jo nämä kaikki, niin kuitenkin kyseessä on nyt sukupuolineutraali avioliittolaki, joka toteutuessaan loukkaa juuri lasten perusoikeuksia. Ja eiväthän luonnon lain mukaisesti sateenvarjoperheet, lesbo- ja homoparit voi saada lapsia, miten sitten juuri niiden saamisesta on tehty ihmisoikeuskysymys.


Eduskunnassa puhuttiin tästä valiokunnan kielteisellä kannanotolla salikäsittelyyn tuodusta avioliittolain muuttamisesta viisi tuntia ja huomenna äänestyksessä tämä muutos näyttää olevan menemässä hyväksytyksi. Puheenvuoroja käytetiin tasan sata, joista vihreät 21, perussuomalaiset 20, kokoomus 16, vasemmistoliitto 10, kd 8, keskusta vain 7, rkp 5, vasenryhmä 2 ja muutos11 yhden.
 Näyttääkin siltä, että tällä kertaa keskustan hajanaisuus ratkaisee muutoksen läpimenemisen. Onko se kunniaksi puolueelle?

Ei kommentteja: