tiistai 25. marraskuuta 2014

SoTe

SoTe on puikoissa! 5 sotealuetta järjestää palvelut ja tuottajina 19 nykyisiä sairaanhoitopiirejä vastaavat kuntainliito. Palveluitten pitäisi nyt yltää paremmin ruohonjuuritasolle asti ja lääkäreitä ja muita saada paremmin kuin tähän asti pienempiinkin kuntiin.


Päivälle riitti myös monenlaista muutakin antia. Sekä perussuomalaiset että keskusta tekivät lapsilisälain toisessa käsittelyssä sen hylkäysehdotuksen ja samalla epäluottamuslauseen hallitukselle. Perjantaina onkin sitten enemmänkin äänestettävää. Jopa taas punnitaan hallituksen luottamus!


Hallituksen luonnonvaraselonteon lähetekeskustelussa käytettiin tasan viisikymmentä puheenvuoroa: keskusta14, perussuomalaiset 13, kokoomus 9, demarit 6. Muut yhteensä seitsemän.


Perussuomalaisten ryhmäpuhujana Martti Mölsä halusi herättää kuulijat väittämällä, että Suomi voisi elää metsästä paremmin. Maamme pinta-alasta on metsää noin 75%. Metsäluontoon perustuva biotalous on tulevaisuuden ala ja sitä voidaan harjoittaa kotikunnissamme. Metsä on merkittävä vientiteollisuuden lähde. Nykyisin tuomme 8,5 miljardin edestä energiaa, joten voisimme saada korjausta infrastruktuuria kehittämällä ja sääntelyä että verokäytäntöjä muuttamalla.


Samoin suomalainen maatalous ja puhdas elintarviketuotanto ovat myös tärkeitä elinkeinoja. Kaikki laajan maamme luonnonvarat ovat merkittäviä, vesi jopa tulee tärkeämmäksi kuin konsanaan öljy.Ei kommentteja: