tiistai 24. maaliskuuta 2015

ELÄMÄN EVÄITÄ



Sain olla Karijoen vt. kirkkoherran Seija Lähteenmäen kutsumana pohtimassa elämän eväitä Karijoella Kauhajoen rovastikunnan miestenpiiriläisten kanssa.

Aikanaan Kauhajoen rovastikunnan seurakunnat tulivat tutuiksi, koska kirkkoherrana toimiessani myös Jurva kuului siihen. Nykyään Jurva on liittynyt Kurikkaan ja on sitä myöten Ilmajoen rovastikunnassa.


Kerrottiin ensin toimeentulon antamista eväistä, joita aika moni on saanut maanviljelystä, mutta monia muitakin ammatteja tuli esiin.


Hengellisen elämän eväät on monella lähteneet jo lapsuudesta mummon ja vanhempien antamina. Pyhäkoulullakin on ollut merkittävää vaikutusta. Evästä on matkan varrella saatu myös kotiseurakunnasta ja sen toiminnasta mukanakin olemalla. Tämän miestenpiirin kannattelemana moni on myös saanut tukea.


Tunnustusta annettiin armosta elämiseen. Aivan kuin teologikurssikaverini puolison Kari Tikan armolaulussa sanotaan: Sillä armosta me olemme pelastetut, emme tekojemme kautta, ettei kukaan kerskaisi. Se on Jumalan suuri lahja.


Sain myös olla kertomassa oman elämäni sujumisesta Jumalan suuressa johdatuksessa ja miten saamme kaikesta olla kiitollisia, niin myötä- kuin vastamäestäkin. Kun kuitenkin olemme saaneet elää tähän päivää, se on suurta lahjaa ja armoa.

Ei kommentteja: