maanantai 23. maaliskuuta 2015

ELINVOIMAINEN KIHNIÖ



Vilho Mäntylän ja Onni Luodeksen työ tuottaa kaunista satoa maamme perussuomalaisimmassa kunnassa Kihniössä, josta juuri tuli tunnin dokumenttiprojekti TV ykkösessä: Elokuva pienen kunnan keskustan kylänraitista, jonka mopolla ajaa minuutissa. Ohjaajana kihniöläissyntyperäinen Saija Mäki-Nevala. Kyläraittia kuljettaessa myös perussuomalaisten teltta näkyi aina kun kuvattiin kesätoritempausta tai muuta tapahtumaa. Eikä ihme, onhan Lea Mäkipää ollut eduskunnassa jo neljä nelivuotiskautta ja on jälleen ehdolla viidennelle kaudelle. Lykkyä tykö kaikin voimin!
2147 asukkaan Kihniössä on kaikki tarvittavat palvelut omaa terveyskeskusta ja vuodeosastoa myöten, joten kuntaliitoksiin siellä ei ole halukkuutta eikä tarvettakaan. Perussuomalaiset on suurin valtuustoryhmä kahdeksalla hengellä. Luonnonkauneutta riittää monien järvienkin avulla. Kankarinjärven Pyhäniemi on hieno leirintäalue. Keihäsmatkojen luoja Kalevi Keihänen on tai paremminkin oli kihniöläinen.
Itselläni on lämpimät muistot kihniöläisistä jo 1970-luvulta asti, kun v. 1979 tulin ensi kertaa valituksi kansanedustajaksi ja jo silloin SMP:n kannatus oli suurta Kihniöllä. Siitä asti Kihniö on ollut tuttu ja monissa eri tilanteissa siellä on saanut poiketa jopa kirkon saarnatuolia myöten. Viimeksi syksyllä kutsuttiin perussuomalaisten paikallisosaston kokoukseen.
 Kihniö ei myöskään ole mikään syrjäkylä, vaan valtatie 23 Porista Jyväskylän kautta Ilomantsiin asti kulkee aivan kirkonkylän vierestä ja on sieltä turvesoilta rautatiekin, tosin ei nyt käytössä. Mutta ei tule pitkästi matkaa Pohjanmaan radan Parkanon rautatieasemallekaan.


KANKAANPÄÄN KAUPUNGINHALLITUKSEN tämän päivän Kokousasiat 
   
Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 
 
   
Pöytäkirjantarkastajat 
 
   
Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 
 
 +
2.000.000 euron pitkäaikaisen talousarviolainan ottaminen 
 
 +
Satakuntaliiton lausuntopyyntö edunvalvontastrategian päivittämisestä 
 
 −
Vatajankosken Sähkö Oy:n tuloutus / Pöyryn tarjous 
 

   





Päivähoidon toimen täyttölupa 
 
   
Pohjanlinnan koulun erityisopetuksen virkojen ja viransijaisuuden täyttäminen 
 
 +
Opetus- ja kulttuuriministeriöltä haettavat valtionavustukset 
 
 +
Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite / Valtuuston kokousten yhteyteen seminaarityyppinen osuus 
 
   
Toimistojen kiinnipitäminen kesälomien aikana 
 
 +
Saapuneet pöytäkirjojen jäljennökset 
 
 +
Ilmoitusasiat 
 
   
Tulevat neuvottelut 

Ei kommentteja: