torstai 5. maaliskuuta 2015

Komiaa joukkoa vieraana eduskunnassa

Säännölliset vieraskutsuni syksyin keväin täydelle linja-autolliselle pohjois-satakuntalaisia äänestäjiä saivat tänään sitten arvoisensa komian lopun, kun Veikko Viljasen kuljettamana oli taas viitisenkymmentä vierasta tutustumassa eduskuntaan ja ihastumassa toimintaamme täällä.


Ryhmähuoneessamme vierailivat kertomassa omasta kansanedustajan tehtävistään ryhmäpuheenjohtajamme Jari Lindström, ryhmämme ikäpresidentti Kauko Tuupainen, Teuvo Hakkarainen, Aiemmin myös Satakunnasta valittuna kansanedustajana ollut Lea Mäkipää, sekä Ritva "Kike" Elomaa, jolla on sukulaisia Kankaanpäässä ja oli matkassa mukanakin. Eduskunnan ruokalan ruokatauolla vieraitamme tervehti myös puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö.


Vieraat saivat myös seurata värikästä televisioitua kyselytuntia, jossa yhdeksi pääkysymykseksi nousi heti kyselytunnin jälkeen käsitelty kansalaisaloite pakkoruotsin poistamisesta, jota ainoastaan perussuomalaiset kannattavat, vaikka ennen vaaleja vaalikoneissa yli puolet nyt eduskunnassa istuvista oli samalla kannalla. Onkin hyvä äänestäjien seurata, miten edustajat menettelevät ja ketkä ovat sanansa mittaisia, ketkä eivät.


Pakkoruotsin poistamisaloitteesta käytettiin sitten kyselytunnin päätyttyä 91 puheenvuoroa, joista lähes puolet eli 44 puheenvuoron käyttäjää oli perussuomalaisia.  Aikaa kului 3,5 tuntia ja viimeisen tunnin sain olla puhemiehenä.


Olisipa tämäkin keskustelu televisioitu, netistä se kyllä on katsottavissa. Suosittelen!

Ei kommentteja: