torstai 26. maaliskuuta 2015

Makkaraa satoja kiloja

Makkara se on poikaa, vaikken itse olekaan syönyt niin makkaraa kuin muutakaan lihaa 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Silloin eduskunnassa Urpo Leppäsen kanssa lopetimme kertaheitolla lihan syönnin ja päätös on pitänyt Urpolla jo lopullisestikin ja itsellänikin ainakin tähän asti yli kolmekymmentä vuotta eikä ole yhtään tuntunut kolmikymmenvuotiselta sodalta.


Makkaraa jakoi Maarit Markkula Säkylän toripäivillä avustajineen ja Luvian iltapäivätorilla Luvian puolueveljet kunnanvaltuutettu Harri Peltolan johdolla. Molemmissa paikoissa oli useita muitakin perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaita yhdessä toriyleisön kanssa vähän värjöttelemässäkin. Tuuli oli melkoinen ja raa´an tuntuinen.


Kankaanpään ja Säkylän toripäivät on aina samana torstai-päivänä. Siksi valinta on tehtävä niiden välillä. Tänään olin siis Säkylässä, vanhalla varusmiespalveluspaikkakunnallani. Huovinrinteen varuskunnasta on näinollen monia muistoja. Nykyisinhän se on myös Porin Prikaatina myös Niinisalon Tykistörykmentin esikunta, kun Tykistöprikaati muuttui rykmentiksi ja esikunta siirtyi Huovinrinteelle,. Molemmat varuskunnat ovat silti kehitettävien varuskuntien joukossa ja Niinisalossakin varusmiesten lukumäärä on vain kasvanut, kun esimerkiksi Keuruun pioneerirykmentti on lakkautettu.


Myös Kankaanpään torilla oli ennätysryysistä, kuusisataa makkaraa katosi parempiin suihin parissa tunnissa. Lisäksi oli kahvitusta vaalitoimistollamme aivan vieressä entisen Tiimarin tiloissa. Väki on siis liikkeelä ja niin myös Satakunnan perussuomalaiset aktiivit. Niin meillä Kankaanpäässäkin, jossa aktiiveja riittää joka lähtöön, huomennakin Merikarvian markkinoille, Ahlaisiin ja iltapäivällä yhteen perussuomalaisimmista kylistä Vihteljärvelle kyläkauppa Wihtikselle, jolta kylältä ehdokkaamme Jari Koskelan on syntyjää ja yhä edelleen asustaenkin.


 Vipinää siis riittää joka päivälle, huomisesta alkaen on tosin luvattu sateisempaa näiden muutaman  kylmemmän ja viimaisemman päivän jälkeen. Parasta kuitenkin toivotaan säidenkin suhteen.

Ei kommentteja: