keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Rukousaamiainen

Yhdysvalloissa suuren suosion saavuttanut ja alusta lähtien presidentin läsnäolollaan kunnioittanut rukousaamiaistapahtuma on lopulta saatu rantautettua Suomenkin kamaralla. Kalastajatorpalle kokoontui tänään 140 henkeä näissä merkeissä rukoilemaan Suomen maalle ja kansallemme siunausta. Vieraita oli USA:sta, Saksasta, Unkarista, Hollannista, Belgiasta ja Virosta asti.


Ohjelman musiikkianti oli myös parhaasta päästä, sillä Jaakko Ryhänen lauloi Kari Tikan Armolalulun Risto Laurialan säestämänä ja myös Cantores Minores kuoro esiintyi. Folke Gräsbeck puolestaan säesti pianolla Hedvig Pauligin laulun. Toinen tapahtuman isännistä kansanedustaja Sauli Ahvenjärvikin lauloi tunnetulla taidollaan. Meitä kansanedustajiakin oli kaikkiaan yhdeksän.


Yhdysvaltojen kongressin aamurukoustoimikunnan tervehdyksen toi Chris Jensen. Entinen Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen oli juhlapuhujana pitäen omaa aikaamme globalisaation ja digitalisoitumisen vuoksi yhtä käänteentekevänä kuin konsanaan Guttenbergin kirjapainokeksintöä 1400-luvulla. Hän myös muistutti myös pappiskoulutuksen saaneena, että kristittyinä saamme luottaa Jeesuksen sanaa, kun Hän lupaa meille seuraajilleen tulevaisuuden ja toivon.


Toinen aamiaisisäntä Simo Rungren  sanoi keskustelussa puhuessamme rukousaamiaisten jatkosta Suomessa, että kun nytkin aloitettiin jo edellisiltana sisäministerin kutsumana buffet-illalliselle, että ensi vuonna voimme saada pääministerin kutsun ja hänet myös mukaan aamuun kuten nyt sisäministerin.


Jatkoa siis on näkyvissä ja toivottavissa, siksi hyvin startti onnistui!



Ei kommentteja: