tiistai 21. heinäkuuta 2015

Vaikeen edessä on

Ei käy katteeks Jari Lindströmiä, työ- ja oikeusministeriä, jo yhdenkin ministeriön hoitamisessa olisi enemmän kuin tarpeeksi tehtävää.

Juuri on tullut kesän työttömyysluvut. Ollaan jo ennätystyöttömyydessä 1990-luvun malliin. Työnhakijoita on 280.000 eli 10% ja nousua vuodessa prosentti yli 20.000. Nuorisotyöttömiä nuorisotakuusta huolimatta yli 50.000 ja pitkäaikaistyöttömiä yli 100.000. Luvut ovat korutonta kertomaa. Työllistämismäärärahat ovat jo lopussa puolessa vuodessa. Työttömien työpajat ja monet muut työllistämistoimet uhkaavat loppua rahan puutteeseen.

Määrärahat tälle vuodelle ovat tietysti viime hallituksen budjettiin laittamia, niiden vähyydestä ei nykyhallitusta voi moittia. Mutta nyt on uusi hallitus ja sen on hoidettava nykyisiä asioita, syksyn lisäbudjetti huutaa ja lujaa rahaa työttömien työllistämiseen.

Kyllä Jarilla työsarkaa riittää siis yksin jo työministerinä. Häntä haastateltiinkin illan A-studiossa. Parhaansa hän tietysti tekee ja onpa hänellä omakohtaistakin kokemusta työttömyydestä. Toiverikkaasti hän totesi, että on katsottava koko nelivuotisen hallitustaipaleen ajan ja jos ei silloin ole saatu asioihin parannusta, silloin hallitus on epäonnistunut. Vielä ei ole arvosanan antamisen aika.

Ei kommentteja: