sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kirkastussunnuntai

Sunnuntaina vietettiin kirkoissamme Kristuksen kirkastumisen päivää. Meillä Kankaanpäässä, Ikaalisissa ja Jämijärvellä päivä on erityisen läheinen, kun kaikissa kirkoissamme on taidemaalari Felix Wrangin tekemä suurikokoinen ja kultakehyksinen hieno aihetta kuvaava alttaritaulu: Jeesus kirkastettuna keskellä, hänen molemmilla puolillaan Mooses ja Elia sekä etualalla mukana olleet opetuslapset Pietari, Johannes ja Jaakob.

Me itsekukin tarvitsemme ja myös saamme kokea omia kirkastusvuorihetkiämme. Niitä varmasti voisimme luetella useitakin. Kristittynä eläminen ei tietenkään aina ole pelkkää päivänpaisteista myötäkäymistä. Siksi tarvitsemme näitä omia kirkastushetkiämme, jolloin aivan erityisesti olemme saaneet maistaa, miten Herra on hyvä.

Tämän armon varassa jaksamme synkempinäkin aikoina, sillä aina sittenkin saamme olla varmoja siitä, että kristittyinä meillä parhaat päivät ovat aina edessäpäin, näytti miltä näytti.

Abrahan Achrenius sanookin virressään: Virvoitushetket saa tiellä ristin runsaimmat, seimestä alkamalla ja päättäin Golgatalla. Saat siten kruunun jalon ja taivaan suuren ilon.

Sunnuntain messua sain olla pitämässä juuri Jämijärven kirkossa, entisessä kirkkoherraseurakunnassani!

Ei kommentteja: