keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Ollako vai ei eurossa

Mitä mietit? Tämä lause ilmestyi tähän kuin tyhjästä, olisko suuremmalla kädellä kirjootettu.

Mutta kyllä jotain on mielessä. Päivällä soitettiin Savon Sanomista kyselykierroksella Perussuomalaisten piirien puheenjohtajille. Kysyttiin mielipidettä Paavo Väyrysen kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksestä eurossa pysymisestä. Mitä muuta mieltä siitä voi olla, kuin että siitä vaan. Jouduttiinhan euroon aikanaan kysymättä kansalta mittään. Olis siis kyllä jo aika saada kansalaismielipidekin kiistellystä eurovankeudesta. Ihan perussuomalainen linja Väyrysellä.

Ja kyllä kansa jo vastaakin. Vaadittava 50.000 allekirjoittajan raja täyttyy uhkaavalla vauhdilla. Koossa tänään keskiviikkona iltapäivällä on jo 29.000 nimeä. Keräys netissä on alkanut viime torstaina. Eduskunta saa siis pähkäillä tätäkin, kaikki kansalaisaloitteen on luvattu käsitellä asianmukaisesti eduskunnassa: lähetekeskustelu täysistunnossa, valiokuntakäsittely asiantuntija-kuulemisineen, kansalaisaloite takaisin täysistuntokäsittelyyn valiokunnan mietinnöllä varustettuna, päätös aloitteesta.

Tulee muuten enemmin tai myöhemmin näistä kansalaisaloitteista melkoinen riesa eduskuntatyölle. 50.000 hengen nimenkeräys asiaan kuin asiaan ei ole järin suuri vaiva, mutta oikeastaan sen takana ei silti ole kuin vain 3-5 kansanedustajan verran äänestäjiä. Monet yli sadan kansanedustajan allekirjoittamat aloitteet voivat jäädä täysin käsittelemättä ja niiden painoarvo on sentään täysin painavampi kuin kansalaisaloitteilla.

Ei kommentteja: