perjantai 11. syyskuuta 2015

Oman koulun juhlassa

Sain tosiaan olla muuraamassa (kuten alakuva osoittaa) Kankaanpään Keskustan ala-asteen suuren remontin peruskiveä ja pitää vielä puheenkin paikalle kerätyille luokkien oppilaille ja opettajille sekä rakennustoimikunnan jäsenille.

Sain muistella aikaa 60 vuotta taakse päin, jolloin vielä koulua käymättöminä pojanvesseleinä leikimme koulun hätäapumontulla ja kotiin tullessa ihmeteltiin, missä olimme saanet itsemme niin likaisiksi ja hiekkaisiksi.

Koulu valmistui sitten niin, että viimeisen kansakoululuokkani neljännen sain käydä koulun ensimmäisten oppilaiden joukossa uudessa koulussa kolmannessa kerroksessa lukuvuonna 1953-54. Neljänneltähän silloin pyrittiin oppikouluun. Opettajana oli koulun rehtorin Toivo Vainion puoliso Aune. Hän kyllä kuoli heti koulun alettua syksyllä ja sijaisopettajaksi saatiin opettaja Eeva Miettisen ylioppilaspoika Sakari.

Silloin oli koululla kymmenen opettajaa, nyt 45. Oppilasmäärä suurin piirtein sama noin 350. Nythän on monia erityisopettajia lisäämässä opettajien lukua ja luokkienkin oppilasmäärät ovat paljon pienempiä. Siksi kouluun nyt rakennetaan paljon uusia luokkahuoneita. Haluammehan kasvavalle polvellemme tarjota mahdollisimmat hyvän ja virikkeellisen oppimisympäristön.

Poikani Hugo ja kaverinsa Juho saivat kunnian soittaa trumpetti fanffaarin Keskustan koulun peruskiven muuraustilaisuudessa, tapahtumaa todistamassa koululaisia ja muurasi Kh pj. Anssi Joutsenlahti

 
Henkilön Esa Uusitalo kuva.
  •  

Ei kommentteja: