tiistai 1. syyskuuta 2015

Pakolaisongelma vyöryy mahdottomuuksiin

Lainaukseni amerikkalaisen professorin esitelmästä maahanmuuttajien ottamisen toivottomuudesta köyhien ongelmien ratakaisemiseksi herätti melkoisen keskustelupyräkän feisbook-sivullani. Muutama oma vastaukseni:

Olemme toivottoman suon edessä maahanmuuttopolitiikassa. Tänäänkin näytettiin Ruotsin kautta Kemiin tulevia pakolaisia. Kaikki olivat parhaassa iässään olevia ja miehiä, joita todella tarvittaisiin siellä heidän kotimaissaan. Amerikkalainen proffa on enemmän kuin oikeassa.

Schengenin sopimuksen mukaan Euroopassa on vapaa liikkuminen, mitäs voisi tehä Merja!

Millä varoilla me Suomessa ja yleensä Euroopassa otamme aina vain lisääntyviä pakolaisjoukkoja vastaan, vaikka kuinka ymmärrämme hädänlaisia. Esim. Albaniasta ja muista sotaa käymättömistä maista tulevat pitäisi pystyä nopeasti palauttamaan. Kannamme kaikki eettisen vastuumme, mutta emme koko maailmaa voi kantaa harteillamme. Puhua voimme, mutta meillä on vastuu myös oman maan kantokyvystä huolehtimisesta, jossa siinäkin tätä nykyä on yllin kyllin kantamista.

Kyllä miekin yritän auttaa kannattamalla Suomen Lähetysseuraa ja Kirkon ulkomaanapua. Jokainen voimme kantaa kortemme kekoon, auttaa se varmasti aina jotain, vaikka koko maailman köyhiä ajatellen se on vain pisara meressä.

Ei kommentteja: